Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 23. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

Végéhez közelít a Teleki utcai járdafelújítás, mely a Kilencedik, a Széchenyi és a Kolozsvári utcák után a negyedik az idén megújult járdák sorában.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az általa vezetett gazdasági társaság kollégái a Teleki utcában több mint 525 folyóméteren, 630 négyzetméter járdát láttak el új térkő burkolattal, melynek összköltsége 9 millió forint volt. A meglehetősen rossz állapotú járda egészen a Veszprémi és a Szabó Ervin utca között újjáépült, a Teleki utca Weöres iskola felőli oldalon. A burkolatcserén túl a szakemberek a járda alapját is teljes egészében elkészítették. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a munkálatok befejezését jövő héten keddre tervezik.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a Weöres iskola vezetésének külön kérése volt, hogy az intézmény előtt meglehetősen leromlott állapotú járda kerüljön felújításra. Ezt követően a járda bejárásakor arra a megállapításra jutottak, hogy az utca teljes hosszán rossz minőségű a járda, ezért annak teljes felújítása szükséges.

Áldozó Tamás az idei járdafelújítás eredményeit összegezte. A városvezető elmondta, idén az előző évekhez képest kevesebb járda felújítására kerülhetett sor, viszont a Városfejlesztő Kft. más helyszíneken is dolgozott burkolatfelújításon, így például a Márton István, vagy a Fő utcákban. - A járdákon túl elmondhatjuk, hogy régen volt annyi közlekedési beruházás Pápán, mint amennyi jelenleg is zajlik, ennél már csak az ezt követő években várható több - fogalmazott a polgármester hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járdafelújításokra is több forrás áll majd rendelkezésre, mint 2017-ben. Az már most bizonyos, hogy a Jókai utca mindkét oldalán megújul a járda, de terveznek járdafelújítást például a Göncöl és Zimmermann utcában, a Teleki és a Széchenyi utca ellenkező oldalán, de a Tókertben is vannak még megújítandó gyalogutak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.