Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. November 23. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

30 millió forintból, 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák

Végéhez közelít a Teleki utcai járdafelújítás, mely a Kilencedik, a Széchenyi és a Kolozsvári utcák után a negyedik az idén megújult járdák sorában.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az általa vezetett gazdasági társaság kollégái a Teleki utcában több mint 525 folyóméteren, 630 négyzetméter járdát láttak el új térkő burkolattal, melynek összköltsége 9 millió forint volt. A meglehetősen rossz állapotú járda egészen a Veszprémi és a Szabó Ervin utca között újjáépült, a Teleki utca Weöres iskola felőli oldalon. A burkolatcserén túl a szakemberek a járda alapját is teljes egészében elkészítették. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a munkálatok befejezését jövő héten keddre tervezik.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a Weöres iskola vezetésének külön kérése volt, hogy az intézmény előtt meglehetősen leromlott állapotú járda kerüljön felújításra. Ezt követően a járda bejárásakor arra a megállapításra jutottak, hogy az utca teljes hosszán rossz minőségű a járda, ezért annak teljes felújítása szükséges.

Áldozó Tamás az idei járdafelújítás eredményeit összegezte. A városvezető elmondta, idén az előző évekhez képest kevesebb járda felújítására kerülhetett sor, viszont a Városfejlesztő Kft. más helyszíneken is dolgozott burkolatfelújításon, így például a Márton István, vagy a Fő utcákban. - A járdákon túl elmondhatjuk, hogy régen volt annyi közlekedési beruházás Pápán, mint amennyi jelenleg is zajlik, ennél már csak az ezt követő években várható több - fogalmazott a polgármester hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járdafelújításokra is több forrás áll majd rendelkezésre, mint 2017-ben. Az már most bizonyos, hogy a Jókai utca mindkét oldalán megújul a járda, de terveznek járdafelújítást például a Göncöl és Zimmermann utcában, a Teleki és a Széchenyi utca ellenkező oldalán, de a Tókertben is vannak még megújítandó gyalogutak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.