Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 06. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

30 éves az Andl Kft.

30 éves az Andl Kft.

A pápai székhelyű családi vállalkozás 1989-ben egy bakonyjákói kis üzletben indult útjára, mára megkerülhetetlenné vált az országban az erdészeti, valamint a park- és kertgondozási termékek piacán.

Andl Józsefet, az Andl Kft. alapítóját és tulajdonosát kérdeztük az elmúlt harminc évről és a jövőre vonatkozó terveiről

A rendszerváltás idején számos kényszervállalkozás indult az országban, az én vállalkozásom azonban nem ilyen volt. Megbecsült munkatársa voltam egy veszprémi cégnek, ahol megismerkedtem a Husqvarna magas minőséget képviselő gépeivel. A biztos megélhetés mellett két évig másodállásban, majd 1991-től főállásban indítottam el a céget. Szépen fejlődtünk a 30 év során, idő közben a bakonyjákói kis üzlet megszűnt, viszont nyílt három nagyobb Pápán, Győrben és Veszprémben. A három évtized során - az idén 330 éves - svéd Husqvarna cég termékeit forgalmazta az Andl Kft., 6 évvel ezelőtt vettük be a kínálatba a német AS Motor szintén nagyon magas minőségű gépeit, amelyeknek az importőrei is mi vagyunk.

Mi a siker titka?

Egyrészt az, hogy az Andl Kft. egy családi vállalkozás, a feleségemen kívül a vejem is velünk dolgozik több mint egy évtizede. Ez egy olyan kohéziós erő, amely meghatározza a cégünk működését. E mellett fontos szempont, hogy az első időktől kezdődően olyan márkát forgalmazunk, amely ugyan magasabb árfekvésű, de kiváló minőségű és ezért hosszú távon megbízható. Jó minőség és megbízhatóság mind a termékkínálatban, mind pedig cégünk hozzáállásában, amely hosszú távon kifizetődő. Emellett az irányvonal mellett a válság idején is kitartottunk, nem váltottunk olcsóbb, de alacsonyabb minőségű termékekre.

Mennyi alkalmazottja van jelenleg a cégnek?

15 fő dolgozik a cég három telephelyén, az online értékesítő kollégával együtt. Egyértelműen Pápa a cég központja, innen szolgáljuk ki a veszprémi és a győri üzletet is.

Milyen a jövő? Bizonyára megvannak a tervei.

Privát emberként „szükséges rossznak” tekintem az online-t, amely mellett nem lehet elmenni. Aki nem fordít rá kellő figyelmet, az le fog maradni. Ugyanakkor a cégnél a személyes kontaktust preferáljuk, amikor a vásárló élőben láthatja, meg is foghatja a terméket. Az online értékesítésnél ez nem lehetséges, viszont tudomásul kell venni, hogy van egy folyamatosan növekvő réteg, amely igényli a vásárlás ezen formáját, abban a szegmensben, amit mi képviselünk. Nem titok, évente 30-40 százalékot fejlődik nálunk az online értékesítés, ezért folyamatosan fejlesztünk ezen a területen, igazodva a vásárlói igényekhez.

Milyen termékeket kínálnak a vásárlóknak?

Elsődlegesen a Husqvarna termékeit. Első hallásra a többségnek a motorfűrész jut az eszébe a márkanév hallatán, pedig pont ez a szegmens az, ami kezd háttérbe szorulni a cégen belül. A kertészeti gépek fejlődése olyan ütemben halad, hogy kezdik átvenni a fő csapásirányt, fűnyírókra, fűkaszákra és a robotfűnyíró technológiára gondolok, amelyben világelső a Husqvarna. Ez utóbbiak eladási számai számunkra is megdöbbentőek, korábban álmunkban nem gondoltuk volna, hogy Magyarországon ilyen igény fog mutatkozni robotfűnyírókra.
A Husqvarna egyébként egy konszern, hozzá tartozik a kertészetben világelső Gardena, vagy az USA-ban kiemelkedően népszerű McCulloch márkanevek. Ahogy korábban említettem, szerepelnek a kínálatunkban az AS Motor gépei, amelyek kimondottan gaz nyírására alkalmas, nagyon magas, szinte egyedülálló minőségű eszközök.

A 30. születésnap kapcsán egy különleges alkalomra várták a cég ügyfeleit

A jubileum alkalmából egy nyílt napra invitáltuk az érdeklődőket, ahol tesztelhették új, vagy számukra még nem ismert gépeinket. Az alkalmat "Profi Napként" hirdettük meg, mivel bár hobbi felhasználásra szánt gépeket is forgalmazunk, a szívünk csücske mégiscsak a profi vonal. Az egyéni felhasználók nagy része elvárja a gépeitől, hogy azok nagyon hosszú életűek legyenek. Ezt a réteget céloztunk meg ezen a nyílt napon, örömünkre szolgál, hogy kimondottan nagy számban éltek is a lehetőséggel és elfogadták a meghívásunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék