Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 29. 17:19, csütörtök | PR
Forrás: (x)

3 tipp a bontás nélküli lakásfelújításhoz

3 tipp a bontás nélküli lakásfelújításhoz

Sokan vagyunk, akik már régóta álmodoznak az otthonuk felújításáról, azonban a várható por, a hatalmas rumli, a bútorok ide-oda tologatása visszatartanak bennünket.

A szerencsés helyzet azonban az, hogy a lakás attól is épülhet-szépülhet, ha néhány bútort kicserélünk, vagy egy-egy olyan kiegészítőt, esetleg dekorelemet szerelünk fel, amely kihatással van az otthonunk hangulatára. Íme 3 tipp a bontásmentes felújításhoz!

Tipp 1 - szőnyegek

Bár a régen készült szőttesek nagy értékkel bírhatnak, azok a szőnyegek, amelyeket már évtizedek óta taposunk, nem biztos, hogy megtartották minőségüket. A legtöbb nem is a mai, folyamatos használatra készült annak idején. Érdemes tehát a felújítást néhány új szőnyeggel kezdeni. Ha hangulatos, egyszersmind trendi otthont szeretnénk, gondolkozzunk harmonikus színekben, amelyek összhangban vannak bútorainkkal, és legfőképpen a kanapé, illetve a függönyök színével. Manapság nagyot megy a hosszúszőrű szőnyeg, amely ráadásul kimondottan kényelmes mezítláb.

Tipp 2 - szekrények

A mai kor divatja azt diktálja, hogy toronymagas, plafonig érő tárolók helyett inkább kisebb - legfeljebb 130 cm magas - komódokban gondolkozzunk. A fiókos szekrényekben tárolhatunk ruhákat, étkészletet, de beleférnek a DVD-k vagy a könyvek is. Az alacsony komódok alkalmasak a televízió készülék megtartására is.

Tipp3 - A falak színkavalkádja

Bár a festés jár némi rendetlenséggel, illetve bútorokat is odébb kell húznunk majd, azonban a színváltás nagyon is megéri! Elképesztő különbségeket tud ugyanis eredményezni az, ha a korábban megszokott színtől eltérő új festék kerül a falra. Vannak, akik a teljes lakás azonos színnel való befestésére esküsznek, míg mások a szobánként változó árnyalatokat preferálják.

Ha nincs is lehetőségünk a teljes lakás átfestésére, remek megoldás lehet a tapéták használata. Ezeket ma már akár mi is felhelyezhetjük, nem kell hozzá különösebb szakértelem, ugyanakkor a fal egy bizonyos részét - például az étkező környékét, vagy a kanapé mögötti falterületet - lefedve teljesen megváltoztathatjuk az adott szoba küllemét és hangulatát.

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.