Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Március 16. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

28 milliárd eurós segélyhitelt hagyott jóvá Görögországnak az IMF

28 milliárd eurós segélyhitelt hagyott jóvá Görögországnak az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 28 milliárd dolláros segélyhitelt hagyott jóvá Görögország számára csütörtökön, egy szélesebb nemzetközi segélycsomag részeként.

Az IMF bejelentette, hogy az összegből, amelyből 2014-ig fogják támogatni a görög gazdaság finanszírozhatóságát, 1,65 milliárd eurót haladéktalanul átutalnak Athén számára.

Az IMF igazgatótanácsának jóváhagyása több hónapos, Görögországgal kapcsolatos bizonytalanságnak vetett véget. Athén egy sor fájdalmas gazdasági korrekció, valamint adósságcsere révén biztosította az IMF-EU csomaghozzáférését. Az adósságcsere következtében a magán kötvénytulajdonosok 74 százalékos veszteséget szenvedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban