Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

260 pápai van karanténban

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

Dr. Áldozó Tamás ma este is ismertette a koronavírus járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat.

- Egy új koronavírusos személyt regisztrált a hatóság, viszont egy pápait gyógyultnak nyilvánított, ezért továbbra is 43 aktív fertőzött van városunkban.

- A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza.

- A Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontaktkutatása folyamatban van. 79 fővel, 260 főre nőtt a karanténok száma. 176 járványügyi megfigyelés, 46 elkülönítés és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság.

- A Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását.

- A Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a tegnap bejelentett 8 fő mellett ma egy újabb munkatárs második teszje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett. A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket.

- A korábban karanténba került házi gyermekorvos két teszteredménye is megérkezett, mindkett negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet.

- A Család és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott konferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A további résztvevőket karanténba helyezték, a tesztelés után valamennyien újra munkába állhatnak, mivel az ő mintájuk is negatív lett, köszönhetően a szigorú előírások betartásának.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 12:56, péntek | Helyi

Orvvadászokat fogtak el a pápai rendőrök

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 53 és a 67 éves győri lakosokat.

2020. Szeptember 18. 12:24, péntek | Helyi

Feloldják a zárlatot a pápai kórházban

A kórház belgyógyószati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szeptember 3-tól zárlatot rendelt el.

2020. Szeptember 18. 08:30, péntek | Helyi

Volán mögé ült az eltiltott vezető, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 27 éves helyi lakost.