Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

260 pápai van karanténban

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

Dr. Áldozó Tamás ma este is ismertette a koronavírus járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat.

- Egy új koronavírusos személyt regisztrált a hatóság, viszont egy pápait gyógyultnak nyilvánított, ezért továbbra is 43 aktív fertőzött van városunkban.

- A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza.

- A Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontaktkutatása folyamatban van. 79 fővel, 260 főre nőtt a karanténok száma. 176 járványügyi megfigyelés, 46 elkülönítés és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság.

- A Vajda óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, a fertőtlenítő takarítást követően hétfőre tervezik az óvoda újranyitását.

- A Napsugár Bölcsőde dolgozói közül a tegnap bejelentett 8 fő mellett ma egy újabb munkatárs második teszje lett negatív, további 5 fő első tesztje szintén negatív lett. A bölcsőde várhatóan augusztus 24-től fogadhat újra gyermekeket.

- A korábban karanténba került házi gyermekorvos két teszteredménye is megérkezett, mindkett negatív lett, így hétfőtől ismét rendelhet.

- A Család és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott konferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A további résztvevőket karanténba helyezték, a tesztelés után valamennyien újra munkába állhatnak, mivel az ő mintájuk is negatív lett, köszönhetően a szigorú előírások betartásának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék