Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Július 13. 14:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

25 millió forint értékben loptak Pápa környéki cégektől

25 millió forint értékben loptak Pápa környéki cégektől

Jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két 40 és 45 éves román állampolgárságú férfinak, akik Pápa környéki mezőgazdasági vállalkozások telephelyeiről tulajdonítottak el nagy értékű GPS-berendezéseket - tudtuk meg a Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2023. július 9-éről 10-ére virradóra Nemesszalókon, majd július 10-én este Pápa-Tapolcafőn összesen öt mezőgazdasági vontatóról szerelték le és lopták el a GPS-nyomkövető berendezést a tartozékaikkal együtt, mellyel a sértetteknek összesen mintegy 25 millió forint kárt okoztak.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

A végzés a gyanúsítottak és a védőik fellebbezése folytán nem végleges.

Címkék: gps, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.