Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2017. Augusztus 01. 14:18, kedd | Külföld
Forrás: mti

25 éven át csapolta az egyik ügyfél számláját egy spanyol bankos

25 éven át csapolta az egyik ügyfél számláját egy spanyol bankos

Egy spanyol banki alkalmazott 25 éven át \"csapolta\" a pénzintézet egyik orosz állampolgárságú ügyfelének számláját, amelyről összesen 1,3 millió eurót (396 millió forint) lopott el.

A délkelet-spanyolországi Almoradí településen történt esetre úgy derült fényt, hogy az ügyfél bankot akart váltani, ezért részletes elszámolást kért a pénzintézettől, amely azonban nem egyezett az éveken át kapott kimutatásokkal.

Feljelentést tett, a nyomozás során pedig kiderült, hogy minden alkalommal, amikor a férfi Oroszországban volt, sűrűbbek lettek a pénzmozgások a spanyol bankszámlán.

Az 51 éves gyanúsított nő ilyenkor emelt le készpénzt a számláról, amelyhez hozzáférése volt, az ügyfélnek pedig hamis kimutatást küldött, hogy ne tűnjön fel a lopás - vélik a nyomozók.

A csendőrség tájékoztatása szerint az asszony és élettársa a fizetésükhöz képest nagylábon éltek, és gyakran vettek részt drága, egzotikus utazásokon, és ezt ráadásul még csak nem is titkolták, hanem előszeretettel dicsekedtek vele az internetes közösségi oldalakon.

A banki alkalmazottat csalással és okirat-hamisítással gyanúsítják.

Címkék: bank, lopás, spanyol

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 06:00, kedd | Külföld

Tovább erősödik a spanyol turizmus a koronavírus-járvány után

Tovább erősödik a spanyol turizmus a koronavírus-járvány után; az idén májusban ötször annyi külföldi turista utazott a dél-európai országba, mint tavaly ugyanebben a hónapban

2022. Július 05. 05:00, kedd | Külföld

Gyakoribbá válhatnak az olaszországihoz hasonló jégcsuszamlások

Valószínű, hogy a Föld melegedésével gyakoribbakká válnak az olyan események, mint a vasárnapi észak-olaszországi jégcsuszamlás - állapították meg tudósok.

2022. Július 04. 17:06, hétfő | Külföld

Megduplázódott koronavírusosok száma Romániában

Egy hét alatt csaknem kétszeresére emelkedett Romániában a koronavírussal újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint pedig még legalább egy hónapig további emelkedésére lehet számítani.

2022. Július 04. 12:06, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 549,1 millió, a halálos áldozatoké 6,339 millió a világon

A világon 549 156 876 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 339 072 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai alapján.