Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 17. 08:16, kedd | Belföld
Forrás: mti

22 millió facsemetét ültetnek el tavasszal Magyarországon

22 millió facsemetét ültetnek el tavasszal Magyarországon

A magyar kormány élen jár az erdőtelepítésekben – tudatta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A képviselő Strasbourgban, az uniós erdők helyzetéről tartott plenáris vitán kijelentette: rohanó világunkban nagy kincs az az alázat és gondolkodásmód, amivel az erdészek bírnak. Miközben ők gondozzák a faji sokféleség fenntartásának egyik zálogát jelentő erdőinket, a világ többségével ellentétben nem egy-két, hanem húsz-harminc év távlatában gondolkoznak.
Hozzászólásában Hidvéghi Balázs rámutatott: Magyarország területének több mint egyötöde erdő, illetve az erdősítési program keretében idén tavasszal további huszonkétmillió facsemetét ültettek el az erdészek. Erdőink nemcsak otthont, rejtekhelyet, táplálékot biztosítanak állatok és növények millióinak, hanem aktívan hozzájárulnak a környezetükben élő emberek életminőségéhez, a gazdaság és a vidék fejlődéséhez, és nem utolsósorban az éghajlat egyensúlyban tartásához – hangsúlyozta a képviselő. Hidvéghi Balázs közölte azt is, hogy a magyar kormány úgy döntött: további hatezer hektárral növeli a hazai erdőterületek arányát. Felszólalását zárva úgy fogalmazott: jó szívvel javasolja a többi uniós ország kormányának, hogy ezt a példát kövessék, és Európa fáival is legalább annyit törődjenek, mint távoli országok erdőségeivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.