Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.

Sorban állni sosem kellemes, pláne akkor, ha az ember nem érzi jól magát, netán beteg. Többek között ezen a nehézségen enyhít az az egészen futurisztikus szerkezet, amelyet a Korona Gyógyszertár vásárolt meg néhány hónappal ezelőtt. A próbaüzem során nagyon pozitív tapasztalatokat szereztek a patika dolgozói, hiszen nagy mértékben felgyorsult a gyógyulni vágyó betegek és a visszatérő vásárlók kiszolgálása és gyakorlatilag megszűnt a sorban állás.

De hogyan is működik a "Róbert" névre keresztelt német gyártmányú ROWA gyógyszerkiadó robot?

Ne egy emberhez hasonló gépet képzeljenek el. Sokkal inkább egy háttérben dolgozó, a vásárlók számára észrevétlen szerkezetet. A szoba méretű monstrum a vásárlótér alatt helyezkedik el és egyszerre 18 ezer doboz gyógyszert képes tárolni, majd villám gyorsan kiadni. A gép a gyógyszerek dobozán lévő egyedi kódszám alapján úgy rendezi a készítményeket, hogy azokat a lejárati dátumuk szerint adja ki, tehát még véletlenül sem fordulhat elő olyan eset, hogy lejárjon egy-egy gyógyszer szavatossági ideje, így még nagyobb biztonságban érezhetik magukat a betegek.A gyógyszertár munkatársainak természetesen attól sem kell tartaniuk, hogy a robot technológia elveszi a munkájukat, mivel az csupán segíti őket abban, hogy nagyobb odafigyeléssel és gyorsabban tudják kiszolgálni a betegeket.

És ami a gyorsaságot illeti

Aki járt már patikában, az tudja, hogy akár több tucat recepttel is érkeznek betegek a gyógyszertárakba. A vények alapján a készítmények összeválogatása hosszú perceket vehet igénybe és bizony hamar kígyózó sorok alakulhatnak ki. Ezzel szemben a Korona Gyógyszertárban a legtöbb esetben azzal szembesül a beteg, hogy amire az összes receptet berögzíti a számítógépbe a gyógyszerész, a készítmények már ott sorakoznak az asztalon. "Róbert" ugyanis a betáplált adatok alapján villám gyorsan kikeresi a készletből a készítményeket és azokat egy lift segítségével juttatja el közvetlenül a gyógyszerészhez.

Ez a fajta technológia egyébként nemcsak Pápán, de az egész országban újdonságnak számít, így okkal lehetünk büszkék arra, hogy városunkban kapott helyet a megye második ilyen szerkezete. "Róbert" érkezésével a Korona Gyógyszertár megjelenése is modernebbé, letisztultabbá vált, ami viszont nem változott, az a kollégák segítőkészsége és szakértelme.

A következő videón láthatja, hogyan dolgozik "Róbert testvére".

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.