Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Augusztus 05. 16:48, csütörtök | PR
Forrás: (x)

2021-ben is az internetes vásárlás forradalmát éljük

2021-ben is az internetes vásárlás forradalmát éljük

Évek óta arról szólnak a hírek, mennyi mindent változtatott életünkön a digitalizáció.

Az internet és az okos eszközök segítségével ma már elfelejthetjük a nehézkes kapcsolattartást, a hosszas utánajárást - és lassan a boltból való haza cipekedést is. Bár a kezdet kezdetén a legtöbben távolságtartó kíváncsisággal fordultak az internetes vásárlás felé, a bizalom az évek során egyre nőtt, mára pedig szó szerint ellepték az utcákat a céljuk felé tartó csomagszállító futárok. De mit jelent ez a jelenség nekünk, fogyasztóknak?

2020 a robbanás éve volt

Soha nem látott csúcsokat döntött meg a 2020-as év internetes áruforgalma a világjárvány hatására - mind nemzetközi, mind hazai terepen. Ezt a tényt számos felmérés is bizonyítja, ám ez egy olyan gazdasági adat, amelyet a saját bőrünkön is érzünk. Aki eddig is gyakran rendelt online, az tavalytól még több kategóriában intézte itt a szükséges dolgok beszerzését - akinek pedig addig teljesen új volt ez a terület, hetek leforgása alatt rutinos webes vásárlóvá vált. A bezártság nem sok választási lehetőséget hagyott az embereknek: ahhoz, hogy minden szükséges termékhez hozzájussanak, kénytelenek voltak jobban elmerülni webáruházak világában. Persze ezt a legtöbben nem is bánták annyira…

A magas elvárásokkal tudni kell tartani a lépést

Az online vásárlás tavalyi nagy bummjának köszönhetően nem csak a forgalom nőtt meg drasztikusa, hanem a fogyasztók webáruházakkal szemben támasztott elvárásai is. Hamar egyértelművé vált, hogy a mind jobban kiéleződő versenyben csak azoknak van esélyük fennmaradni, akik tartják a lépést ezekkel az igényekkel. Természetes, hogy a vásárlók a boltok polcaihoz hasonlóan áttekinthető kínálatra és kényelmes kezelhetőségre vágynak, ezért folyamatosan keressük legkényelmesebb lehetőségeket. Hadd ajánljuk olvasóink figyelmébe a Kazán Webshopot, amely nemrég komoly átalakításon esett át. „Webáruházunk megújításánál ezért pont ezeket az igényeket vettünk figyelembe. Hogy a látogatóink megkapják az őket megillető kiváló felhasználói élményt, széles választékkal, jól működő keresővel, pontos szűrőkkel és praktikus összehasonlító funkciókkal készültünk fel az online kereskedelem új korszakára.” – mondta el a webshop vezetője.

Eltűnik a személyes vásárlás varázsa?

Mi őszintén reméljük, hogy nem - és tapasztalataink szerint mások is így vannak ezzel. Az üzletben tett személyes látogatás jár némi kényelmetlenséggel: időigényes, nem mindig az fogad a boltban, amire számítunk, és még a hazacipekedést is meg kell valahogy oldani. Van azonban egy szempont, ami a mai napig érték ebben a műfajban: a szakértő eladók személyes segítségnyújtása. Szerencsére ezt sem lehetetlen virtuális formában megvalósítani: remek példa erre a már említett Kazán Webshop. Hogy hidat képezzenek a bolti vásárlás személyes varázsa és egy webshop kényelme között, élő chat funkciót vezettek be. Így az oldalukra látogatók pont ugyanúgy segítséget tudnak kérni, mint amikor a boltban lépnek oda egy szimpatikus eladóhoz.

Ezért szeretünk ma online vásárolni

Az e-kereskedelem legfőbb előnyeiről már sok szó esett: világos, hogy szeretjük, ha nem kell távoli boltokba zarándokolni a szükséges árucikkekért, és azt sem bánjuk, hogy órákig tartó bóklászás helyett akár a kanapéról is megrendelhetjük, ami épp szükséges. Vannak még azonban szempontok, amelyek ma a korábbinál is vonzóbbá teszik az online vásárlást. Köztük van a termékek és gyártók gyors utánkövethetősége: ha megtetszik egy termék, de nem hallottunk még a márkáról, a neten gyorsan megnézhetjük, megéri-e bizalmat szavaznunk neki. További fontos szempont még a vásárlás biztonsága: online mindennek nyoma marad, így ha valóban megbízható helyről rendelünk, az esetleges visszaküldés és pénzvisszafizetés is sokkal egyszerűbben lebonyolítható.

Címkék: online, vásárlás, webshop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját