Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 09. 11:53, szerda | PR

A népszerű elektromos fűtési mód: fűtőpanel

A népszerű elektromos fűtési mód: fűtőpanel

Régen nem volt probléma, ha olyan ház épült, amelynek szigetelése problémás volt.

Nem volt érdemes a ház építésekor erre kifejezetten nagy energiát fordítani, hiszen a rendkivül olcsó fűtési lehetőségek jóval gyorsabb és kedvezőbb árú megoldást kínáltak ugyanarra a problémára.

Manapság ez közel sincs így. Nincs jobb példa talán, mint az úton-útfélen zajló panelfelújítás, ahol az ablakok mellett a radiátorok korszerűsítése és a ház külső szigetelése is jelentős szerepet kap. Ennek köszönhetően télen könnyebben költözik meleg az otthonokba tartósan, és a nyári nagy hőségek sem okoznak már akkora gondot az ott lakóknak, mint a korábbi években.

A hideg idő beköszöntével a meglévő fűtési rendszer átalakítása nem egyszerű, ráadásul ilyenkor nehezen találunk jó szakembert hozzá. Általános szabály, hogy a fűtésünket legkésőbb ősszel, de a legjobb még nyáron felülvizsgálni és szükség esetén átalakítani azt. Ugyanakkor elmondható, hogy manapság már télen is telepíthetünk kifejezetten jónak számító fűtési rendszereket otthonunkban, akár a korábbiakhoz hasonló kedvező árú üzemeltetéssel.

A fűtés ugyanis alapvetően ma már nem ugyanolyan olcsó mint korábban volt. Bár a gáz sok helyen még mindig egy kifejezetten jó ár-érték arányú fűtési módnak számít, mégis elmondható, hogy egyre érdemesebb elektromos fűtésre váltani.

Ha az esztétika is fontos számunkra, akkor kiváltképp igaz lehet a fenti állítás.

Az esztétikus kialakítású, többnyire vékony, fehér, falra szerelhető fűtőtestek remek alternatívát kínálnak olyan esetben, ha a meleg levegőt gyorsan és költséghatékonyan szeretnénk előállítani.

A fűtőpanelek a konvektoros fűtés egy modernebb alternatívái, amik számos előnnyel bírnak. Ahogyan a konvektor esetében ismeretes, ennél a fűtési módnál is elmondható, hogy a működési elvének alapja a készüléken áthaladó hideg levegő felmelegítése és annak cirkulálása a helyiségben. Az elektromos fűtőpanelek ezen felül sugárzó panelként is működnek annak nagyobb mérete és könnyű átmelegedése okán.

Ha olyan fűtési alternatívát keresel, ahol annak telepítésekor megúszod a szakember alkalmazását, ez lesz amit keresel. Bekerülési költsége rendkivül alacsonynak számít a fűtési piacon, és amennyiben van lehetőséged magad által termelt áramot használni, a fenntartása is pénztárcabarát.

A nagyobb belmagassággal bíró otthonok számára nem nyújt valódi komfortérzetet ez a fűtési mód, de az átlagos vagy alacsony belmagasságú helyiségek számára az elektromos fűtőpanel kifejezetten jó fűtési módnak bizonyul. Nem csak gyorsan fűti fel azt, de működési elvének köszönhetően megfelelően támogatja a hőérzet megmaradását is.

Elektromos fűtésről lévén szó joggal merül fel a kérdés, hogy vajon vizes helyiségekben, főként fürdőszobákban biztonsággal használható-e ez a típusú konvektor. A válasz nem egyértelmű, ehhez feltétlenül érdemes a kiválasztott termék specifikációját elolvasni. Vannak ma már a piacon olyan gyártók, akik ezt a szempontot is figyelembe veszik a termék tervezésekor, de még mindig belefuthatunk olyan fűtőpanelbe, amit nem javasolt vizes helyiségbe telepíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.