Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 10. 17:13, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem nőtt a fertőzöttek száma Pápán

Nem nőtt a fertőzöttek száma Pápán

145 karantén van érvényben a városban.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ismertette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A polgármester elmondta:

- a hétfő esti adatok szerint 145 fő van karanténban Pápán, amely csökkenést jelent az elmúlt naphoz képest. Járványügyi megfigyelés alatt 81 fő áll, 40 esetben rendeltek el járványügyi elkülönítést, és 24 járványügyi zárlat van érvényben.

- A hétfő 17 órai adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma a városban, ez az első ilyen nap a járvány újbóli megjelenése óta. A fertőzöttek száma 31 fő.A sajtótájékoztató után kapta a polgármester is a hírt, hogy 6 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 37-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma!

- A polgármester nyomatékkal kér mindenkit, hogy az egészségügyi ellátást a kellő körültekintéssel vegye igénybe. Az alapellátásból több háziorvos karantéba kényszerült, mivel a rendelőkben utóbb fertőzöttnek bizonyult személyekkel kerültek kapcsolatba.

- Az Erzsébetvárosi Tagóvoda a fertőtlenítő takarítást követően augusztus 11-én kedden újra megnyit. Az újonnan beíratott gyermekek augusztus 17-19 közötti időszakra tervezett ismerkedős délutánjai viszont a városi óvodák valamennyi intézményében elmaradnak. A szülői értekezleteket a járványügyi előírásokra ügyelve, későbbi időpontokban tartják meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.