Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 19. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Nagyon sokan, nagyon hamar, komoly bajba kerülhetnek

Süle Zsolt: Nagyon sokan, nagyon hamar, komoly bajba kerülhetnek

A jobbikos önkormányzati képviselő szerint két frontos harc folyik az országban, egyrészt a járvánnyal, másrészt pedig az azzal összefüggő gazdasági következményekkel kell megküzdeni.

Süle Zsolt elsőként az egészségügyi dolgozóknak mondott köszönetet azért a rendkívüli küzdelemért, amelyet a járvány visszaszorításáért folytatnak, sok erőt kívánva nekik. Kitartást kívánt azoknak a munkavállalóknak is, akik sokszor szintén rendkívül veszélyeztetve, de még dolgoznak, dolgozhatnak, ugyanis ma már sokan csak részlegesen vagy egyáltalán nem tudják munkájukat végezni.

- Két frontos harc folyik az országban: az egyik a jól látható, a járvány elleni küzdelem. Erről hosszú ideje beszélünk, a másikról viszont egészen tegnap délutánig nem esett szó. Márpedig a gazdasági összeomlás elleni harc legalább ilyen fontos, hiszen a járvány a munkahelyeket is veszélybe sodorja. Már most nagy a baj, hiszen itt Pápán is sok üzlet nyitva tartását korlátozták, bezárások, elbocsájtások, leállások jellemzik ezeket a napokat. Különösen a magyar mikro- és kisvállalkozások tömegei vannak veszélyben, amelyeknek a megsegítésére is koncertrálnia kell a kormányzatnak - mondta a politikus, aki szerint ha elhúzódik a járványhelyzet, akkor az utóbbi 50 év legnehezebb időszaka várhat ránk.

Süle Zsolt hangsúlyozta, a magyar háztartások egyharmadának 1 hónapra sem elegendő a megtakarítása, további majd’ egyharmadnak pedig mindössze 1-2 hónapra. - Nagyon sokan, nagyon hamar, komoly bajba kerülhetnek, ha elbocsátják őket, vagy nem tudnak dolgozni menni, és nem kapnak fizetést. Sokkal többen, és sokkal nagyobb bajba kerülhetnek, mint más európai, vagy akár környező országban - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

A politikus ismertette a Jobbik javaslatcsomagját, amely - többek között - a munkahelyek megőrzését, a vállalkozások megsegítését célozza és rezsifizetési moratóriumot vezetne be.

Süle Zsolt üdvözölte Orbán Viktor bejelentéseit, amelyeket hasznos és jó intézkedéseknek nevezett, de kíváncsi azok részleteire is, valamint további beavatkozásokat tart szükségesnek.A térség országgyűlési képviselőjét, Kovács Zoltánt arra kérte, hogy tájákoztassa a pápaiakat a tervezett intézkedésekről.

- További intézkedéseket javasolunk a kormánynak, a magyar családok megvédésének érdekében. A lakossághoz hasonlóan a hazai mikro- és kisvállalkozások tartalékai is minimálisak, hosszú távon nem bírják csökkent bevétellel, vagy bevétel nélkül. Megsegítésük szintén nem tűr halasztást véleményem szerint. A jelenlegi intézkedések tehát mindenképpen kibővítendőek a magyar emberek biztonsága érdekében - hangsúlyozta a politikus.

A helyi önkormányzat feladatairól szólva Süle Zsolt elmondta, az önkormányzatnak is lesz tennivalója a bajba jutó vállalkozások és családok megsegítésében, a járvány súlyosságától és hosszától függően. A megfelelő és megfontolt döntést meghozatalában partnerek lesznek az ellenzéki képviselők - emelte ki Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk