Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 08. 09:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rómában mutatkozott be Pápa városa

Rómában mutatkozott be Pápa városa

A Városok és Falvak Szövetségének szervezésében a Római Magyar Akadémián félévente egy-egy magyar település megjelenésére nyílik lehetőség. Pápa városának bemutatkozása nagy sikert aratott Rómában.

Ennek a bemutatkozásnak kettős funkciója van, egyrészt jót tesz az országimázsnak, másrészt pedig az adott település marketingjének a része is lehet. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, egy magas színvonalú, de mértéktartó bemutatkozással készültek és a visszajelzések szerint jól sikerült a pápaiak produkciója, dr. Puskás István, az intézet igazgatója példaértékűnek nevezte azt, szerinte a pápai bemutatkozás magasan kiemelkedett a korábbi megjelenések közül.

- Egy ilyen alkalmon nem lehet a város történetét részletekbe menően ismertetni, nem történelem órát akartunk tartani. Rövid köszöntőmben elmondtam, hogy Pápa mai formáját annak az Eszterházy Károlynak köszönheti, aki a Római Magyar Akadémia épületétől néhány száz méterre tanult és római mintára tervezte Pápát megépíteni. A város utcáit járva egy darabka Rómát is kerülgetünk - elevenítette fel a polgármester köszöntőjét.

Természetesen a kékfestés is megjelent a bemutatkozáson, de pápai néptáncosok és Greznár Zoltán és zenekarának produkciója is szórakoztatta a vendégeket. Az alkalmon bemutatták Pápa imázsfilmjét, amelyet hamarosan a pápaiak is megismerhetnek majd. A somlai bor és a Pápa környéki pálinka mellett ételekkel is készültek a szervezők, gulyáslevest, pogácsát, mestersonkát és rétest kínáltak a vendégeknek.

A vendégek között olyan római polgárok voltak, akik szimpatizálnak Magyarországgal. De nemcsak számukra mutatkozott be a város, hiszen a résztvevő táncosok és zenészek egy flashmob keretében az egyik legismertebb római téren is megjelentek:

Címkék: bemutatkozás, pápa, Róma

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 21:00, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy épület a Gróf úton

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2019. November 21. 17:15, csütörtök | Helyi

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet Csóton

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

2019. November 21. 17:13, csütörtök | Helyi

Valutával csal két román állampolgár Pápán, de lebuktak

Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.