Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. November 08. 09:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rómában mutatkozott be Pápa városa

Rómában mutatkozott be Pápa városa

A Városok és Falvak Szövetségének szervezésében a Római Magyar Akadémián félévente egy-egy magyar település megjelenésére nyílik lehetőség. Pápa városának bemutatkozása nagy sikert aratott Rómában.

Ennek a bemutatkozásnak kettős funkciója van, egyrészt jót tesz az országimázsnak, másrészt pedig az adott település marketingjének a része is lehet. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, egy magas színvonalú, de mértéktartó bemutatkozással készültek és a visszajelzések szerint jól sikerült a pápaiak produkciója, dr. Puskás István, az intézet igazgatója példaértékűnek nevezte azt, szerinte a pápai bemutatkozás magasan kiemelkedett a korábbi megjelenések közül.

- Egy ilyen alkalmon nem lehet a város történetét részletekbe menően ismertetni, nem történelem órát akartunk tartani. Rövid köszöntőmben elmondtam, hogy Pápa mai formáját annak az Eszterházy Károlynak köszönheti, aki a Római Magyar Akadémia épületétől néhány száz méterre tanult és római mintára tervezte Pápát megépíteni. A város utcáit járva egy darabka Rómát is kerülgetünk - elevenítette fel a polgármester köszöntőjét.

Természetesen a kékfestés is megjelent a bemutatkozáson, de pápai néptáncosok és Greznár Zoltán és zenekarának produkciója is szórakoztatta a vendégeket. Az alkalmon bemutatták Pápa imázsfilmjét, amelyet hamarosan a pápaiak is megismerhetnek majd. A somlai bor és a Pápa környéki pálinka mellett ételekkel is készültek a szervezők, gulyáslevest, pogácsát, mestersonkát és rétest kínáltak a vendégeknek.

A vendégek között olyan római polgárok voltak, akik szimpatizálnak Magyarországgal. De nemcsak számukra mutatkozott be a város, hiszen a résztvevő táncosok és zenészek egy flashmob keretében az egyik legismertebb római téren is megjelentek:

Címkék: bemutatkozás, pápa, Róma

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.