Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 04. 11:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lefutották - 4. Watchman Pápa Félmaraton

Lefutották - 4. Watchman Pápa Félmaraton

Kiváló futóidő várta a pápai Fő téren mindazokat, akik rajthoz álltak a negyedik pápai félmaratonon. A sportolók 7, 14 és 21 kilométeren indulhattak.

Nem sokkal reggel 8 óra után vette kezdetét a regisztráció a versenyre, amely - a több mint 300 nevező ellenére - gördülékenyen zajlott, így az előzetesen meghirdetett időpontokat tartani tudták a szervezők. Fél 10 után kezdődött meg a közös bemelegítés, a Cseke család vezetésével, majd Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a sportolókat. A városvezető maga is részt vett a versenyen, a 21 kilométeres félmaraton teljesítésével.

A polgármester köszönetet mondott a Cardiomax Sportegyesületnek, hogy negyedszer is megszervezték a pápai félmaratont és sérülésmentes versenyzést kívánt a sportolóknak. Szabó György Vilmos főszervező is sok sikert kívánt a futóknak, majd a rajthelyre szólította a 7 kilométeren induló versenyzőket. Öt perces eltolással indultak a versenyzők, a minimaraton után a dupla minimaraton (14 km), majd pedig a félmaraton (21 km) résztvevői álltak rajthoz.

Természetesen a legtöbb futó Pápa környékéről érkezett, de a megye számos pontjáról, Győrből, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről, sőt, a határon túlról, Olaszországból is jöttek sportolók Pápára.

A futók a Fő téri rajtot követően a Kossuth utcán, majd a Major utcán haladtak, a Cinca sor, Árok utca, Március 15. tér, Fő utca, Tókert utca Ady sétány érintésével értek a Várkertbe, ahol egy félkör megtétele után a Várkert úton keresztül jutottak el Külső-Várkertbe, majd pedig a Gróf úton végigfutva értek vissza a Fő térre.

A legjobbakat korcsoportonkénti és nemek szerinti bontásban díjazták, de a félmaratont váltóban teljesítők leggyorsabb csapatai is dobogóra állhattak. Az abszolút legjobbak serleget vehettek át a kora délutáni díjátadón.

A versenyről és a díjátadóról készített képeinkhez kattintson a képekre, vagy görgessen lejjebb!

A futóverseny eredményeit ITT találja!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.