Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2019. Február 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A városban működő gazdasági társaságok vezetői találkoztak a városvezetéssel, a pápai Bázisrepülőtéren.

Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője, akinek a kezdeményezésére jött létre a gazdasági szereplők és az önkormányzat közötti egyeztetéssorozat, előadásában az elmúlt öt évet értékelte. A hazájába hat év után visszatérő irodavezető pozitívan szólt a gazdasági szereplők és a város közötti egyeztetésekről és kifejezte abbéli reményét, hogy ezek az eszmecserék a jövőben is folytatódni fognak. - Mindnyájan profitálhatunk abból, hogy egy-egy ilyen alkalmon a különböző szálakat, információkat össze tudjuk kötni. A beszélgetés során elhangzott kérdések azt mutatják, hogy a vállalkozók igénylik az információt és keresik a lehetőségeket a további fejlesztésekhez - fogalmazott a búcsúzó programiroda-vezető, aki nagyon élvezte az itt töltött időt, lenyűgözte a magyar kultúra és történelem, egyedül azt sajnálja, hogy nem sajátította el a magyar nyelvet.

Az egyeztetések mindig más-más helyszínen kerülnek megszervezésre, ezúttal a Bázisrepülőtér adott otthont a Gazdasági Vezetők Fórumának. Ezt az indokolta, hogy jelentős fejlesztések zajlanak jelenleg is és kezdődnek meg hamarosan a reptéren. Magasy Zsolt ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a repülőtér különböző repülőgépek fogadására vált alkalmassá, számos gyakorlatnak adhatott otthont a bázis. Az ezredes a közelmúltban átadott PAX terminálra is büszke, melyet az ország egyik legszebb épületének tart.

Magasy Zsolt hozzátette, már tervezés alatt áll a kifutópálya meghosszabbítása 3 kilométer hosszúságrúra, mellyel a világ legnagyobb méretű repülőgépeinek a fogadására is képes lesz a repülőtér, ehhez a gurulóutak szélesítése és új állóhelyek építése is szükséges. Ezeken kívül egyéb belső infrastuktúrális fejlesztések, közműkorszerűsítések is körvonalazódnak.

A programon Áldozó Tamás polgármester a helyi gazdasági folyamatokat értékelte. Mint mondta, az elmúlt öt évben nagyot változott a világ, mára a munkaerőhiány okoz gondot a városban és azt tapasztalható, hogy számos országból érkeznek vendégmunkások Pápára. A polgármester szólt a város rövid és hosszú távú terveiről és a most formálódó, Esterházy 20-35 elnevezésű városfejlesztési programról.

A városvezető köszönetet mondott Wiek Noldusnak a fórum létrehozásában tett erőfeszítéseiért.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

2020. Február 21. 15:03, péntek | Helyi

Régészeti próbafeltárásokat végeznek a Fő téri házak udvarain

A leendő parkolóépítés miatt szükségesek a próbafeltárások.

2020. Február 21. 14:46, péntek | Helyi

103 km/óra - Pápán mérték a legerősebb széllökést az országban

Hidegfront vonul át az országon, amelyet erős széllökések kísérnek.

2020. Február 21. 14:44, péntek | Helyi

Ittasan vezetett, lezárták a nyomozást

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves marcaltői férfival szemben folytatott.