Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Február 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A városban működő gazdasági társaságok vezetői találkoztak a városvezetéssel, a pápai Bázisrepülőtéren.

Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője, akinek a kezdeményezésére jött létre a gazdasági szereplők és az önkormányzat közötti egyeztetéssorozat, előadásában az elmúlt öt évet értékelte. A hazájába hat év után visszatérő irodavezető pozitívan szólt a gazdasági szereplők és a város közötti egyeztetésekről és kifejezte abbéli reményét, hogy ezek az eszmecserék a jövőben is folytatódni fognak. - Mindnyájan profitálhatunk abból, hogy egy-egy ilyen alkalmon a különböző szálakat, információkat össze tudjuk kötni. A beszélgetés során elhangzott kérdések azt mutatják, hogy a vállalkozók igénylik az információt és keresik a lehetőségeket a további fejlesztésekhez - fogalmazott a búcsúzó programiroda-vezető, aki nagyon élvezte az itt töltött időt, lenyűgözte a magyar kultúra és történelem, egyedül azt sajnálja, hogy nem sajátította el a magyar nyelvet.

Az egyeztetések mindig más-más helyszínen kerülnek megszervezésre, ezúttal a Bázisrepülőtér adott otthont a Gazdasági Vezetők Fórumának. Ezt az indokolta, hogy jelentős fejlesztések zajlanak jelenleg is és kezdődnek meg hamarosan a reptéren. Magasy Zsolt ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a repülőtér különböző repülőgépek fogadására vált alkalmassá, számos gyakorlatnak adhatott otthont a bázis. Az ezredes a közelmúltban átadott PAX terminálra is büszke, melyet az ország egyik legszebb épületének tart.

Magasy Zsolt hozzátette, már tervezés alatt áll a kifutópálya meghosszabbítása 3 kilométer hosszúságrúra, mellyel a világ legnagyobb méretű repülőgépeinek a fogadására is képes lesz a repülőtér, ehhez a gurulóutak szélesítése és új állóhelyek építése is szükséges. Ezeken kívül egyéb belső infrastuktúrális fejlesztések, közműkorszerűsítések is körvonalazódnak.

A programon Áldozó Tamás polgármester a helyi gazdasági folyamatokat értékelte. Mint mondta, az elmúlt öt évben nagyot változott a világ, mára a munkaerőhiány okoz gondot a városban és azt tapasztalható, hogy számos országból érkeznek vendégmunkások Pápára. A polgármester szólt a város rövid és hosszú távú terveiről és a most formálódó, Esterházy 20-35 elnevezésű városfejlesztési programról.

A városvezető köszönetet mondott Wiek Noldusnak a fórum létrehozásában tett erőfeszítéseiért.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 09:25, vasárnap | Helyi

Elképesztő hajrával jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

A 87. percben még a hazai Ceglédi VSE vezetett a szombati mérkőzésen, ám a 89. és a 94. percben megfordította a találkozót a Perutz FC.

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.