Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Február 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A városban működő gazdasági társaságok vezetői találkoztak a városvezetéssel, a pápai Bázisrepülőtéren.

Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője, akinek a kezdeményezésére jött létre a gazdasági szereplők és az önkormányzat közötti egyeztetéssorozat, előadásában az elmúlt öt évet értékelte. A hazájába hat év után visszatérő irodavezető pozitívan szólt a gazdasági szereplők és a város közötti egyeztetésekről és kifejezte abbéli reményét, hogy ezek az eszmecserék a jövőben is folytatódni fognak. - Mindnyájan profitálhatunk abból, hogy egy-egy ilyen alkalmon a különböző szálakat, információkat össze tudjuk kötni. A beszélgetés során elhangzott kérdések azt mutatják, hogy a vállalkozók igénylik az információt és keresik a lehetőségeket a további fejlesztésekhez - fogalmazott a búcsúzó programiroda-vezető, aki nagyon élvezte az itt töltött időt, lenyűgözte a magyar kultúra és történelem, egyedül azt sajnálja, hogy nem sajátította el a magyar nyelvet.

Az egyeztetések mindig más-más helyszínen kerülnek megszervezésre, ezúttal a Bázisrepülőtér adott otthont a Gazdasági Vezetők Fórumának. Ezt az indokolta, hogy jelentős fejlesztések zajlanak jelenleg is és kezdődnek meg hamarosan a reptéren. Magasy Zsolt ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a repülőtér különböző repülőgépek fogadására vált alkalmassá, számos gyakorlatnak adhatott otthont a bázis. Az ezredes a közelmúltban átadott PAX terminálra is büszke, melyet az ország egyik legszebb épületének tart.

Magasy Zsolt hozzátette, már tervezés alatt áll a kifutópálya meghosszabbítása 3 kilométer hosszúságrúra, mellyel a világ legnagyobb méretű repülőgépeinek a fogadására is képes lesz a repülőtér, ehhez a gurulóutak szélesítése és új állóhelyek építése is szükséges. Ezeken kívül egyéb belső infrastuktúrális fejlesztések, közműkorszerűsítések is körvonalazódnak.

A programon Áldozó Tamás polgármester a helyi gazdasági folyamatokat értékelte. Mint mondta, az elmúlt öt évben nagyot változott a világ, mára a munkaerőhiány okoz gondot a városban és azt tapasztalható, hogy számos országból érkeznek vendégmunkások Pápára. A polgármester szólt a város rövid és hosszú távú terveiről és a most formálódó, Esterházy 20-35 elnevezésű városfejlesztési programról.

A városvezető köszönetet mondott Wiek Noldusnak a fórum létrehozásában tett erőfeszítéseiért.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.