Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 30. 14:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila reagált a polgármester nyilatkozatára

Grőber Attila reagált a polgármester nyilatkozatára

A szocialista önkormányzati képviselő a legutóbbi képviselőtestületi ülést követő sajtótájékoztatón elhangzott polgármesteri nyilatkozatra reagált mai sajtótájékoztatóján.

A január 25-i ülésen Grőber Attila az MSZP, dr. Bányai Katalin független és Süle Zsolt, a Jobbik képviselője közösen nyújtott be indítványt a túlóratörvény kapcsán azt kérve, hogy az önkormányzat utasítsa a 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaságok vezetőit arra, hogy ne éljenek a Munka Törvénykönyvének múlt év végi módosítása által nyújtott lehetőséggel: a túlóraszám emelésével és a munkaidőkeret bővítésével.

- Már a testületi ülésen is komoly személyeskedésre került sor, ami azonban utána történt, az az én értelmezésemben alulmúlt mindent. Azt gondolom, hogy a vitákat ott kell lefolytatni, ahol azokra sor került. A polgármester az ülésen mindössze egyetlen célzást tett, az azt követő sajtótájákoztatón azonban hosszú-hosszú sorokban beszélt arról, hogy amit én csinálok, az álságos. Olyanok is elhangzottak, amelyek mélységesen távol állnak a valóságtól és nemcsak engem bántanak, hanem olyanokat is, akiknek semmi közük az ügyhöz - fogalmazott Grőber Attila, majd sorra vette az általa kifogásolt mondatokat.

Elsőként arra tért ki, hogy szocialista elnöknek titulálta őt Áldozó Tamás, ezzel szemben semmilyen elnöki szerepet nem tölt be az MSZP-nél.

Hasonlóképpen tanárként sem fogalmazott meg kérdést az ülésen. - Áldozó Tamásnak és a Fidesznek az egyik kedvenc szórakozása, hogy összekösse a szocialista képviselőségemet és párttagságomat a középiskolai tanári mivoltommal. Én két képviselőtársammal együtt benyújtottam egy indítványt. Nem Áldozó Tamás általános iskolai tanárhoz és jogászhoz fordultunk képviselőként, hanem a képviselő-testülethez. Én képes vagyok elválasztani a tanárságomat és képviselőségemet. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az tegye meg a megfelelő lépéseket - mondta Grőber Attila.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy "Grőber Attilának jó sok évvel ezelőtt nem okozott gondot, hogy betéti társaság létrehozását kezdeményezze a Türr-gimnáziumban, hogy az akkori 200 órás túlórakeretet jóval meghaladó mértékű, jól fizető túlórát tudjanak adni az iskolában." A szocialista politikus ezzel kapcsolatban elmondta, több mint 20 évvel ezelőtt, teljesen más körülmények között (akkor 20 kötelező órája volt egy pedagógusnak és több minden számított túlórának, mint ma), volt néhány tanár, akinek ily módon az éves túlórája átlépte volna a 200 órát, ezért a tantestület úgy döntött, hogy a jogszerűség keretei között létrehoz egy betéti társaságot, melynek a tantestület nagy többsége tagja volt és jogszerűen működött - mondta el Grőber Attila. - Akinek egy 20 évvel ezelőtti betéti társaság az érve egy politikai vitában, azt én leginkább a vita ügyében sajnálni tudom, ráadásul ezzel a kijelentéssel abba a 30-40 kollégámba is belerúgott, akik akkor annak a betéti társaságnak a tagjai voltak - tette hozzá.

A polgármester arról is beszélt - Grőber Attila korábbi kijelentése kapcsán, mely szerint 25 óra heti óraszám felett az ember teljesítmény romlik - hogy "ezek szerint ő 25 óra után rossz teljesítménnyel ad órákat a gimnáziumban, ami azért sok kérdést felvet." A szocialista képviselő megerősítette a tudományos állítást a 25 óra feletti teljesítményromlás kapcsán. Saját munkavégzésével kapcsolatban pedig elmondta, nincs 25 fizetett órája egy héten. Ezen felül ingyenesen tart felkészítő órákat a diákoknak. Ennek minőségével kapcsolatban pedig azt mondta, döntsék el a diákok, ám az 1986-2013 közötti OKTV eredmények vonatkozásában végzett kutatás azt mutatja, hogy az ország összes történelem tanára közül a 2., a filozófia tanárok között pedig a 13. helyen szerepel.

Végül azzal a kritikával kapcsolatban, mely szerint a Jobbikkal együtt adott be indítványt elmondta: Jogában áll ilyen kritikát megfogalmazni, de "attól a Fidesztől és Áldozó Tamástól, aki már fűvel, fával, virággal szövetségre lépett" az SZDSZ-től a Kisgazdákon és az MDF-en át a KDNP-ig, az ő kritikájukat meghallgatom, de az erkölcsi kioktatásukból nem kérek - mondta Grőber Attila.

A sajtótájékoztatón a túloratörvény kapcsán még elhangzott, nem azért dolgoznak az emberek többet, mert ez a hobbijuk, hanem azért, mert a nyolc órájukban nem fizetik meg őket rendesen. - Természetesen ez annak, aki egész életében a politikából élt, nehéz megérteni, de annak is, akinek a fizetését tavaly 300 ezer forinttal emelték és több mint bruttó 1 millió forintot keres. Ezek után majd mindenki eldönti, hogy amit én csináltam az álságos-e, vagy sem. Végtelenül szomorú vagyok, hogy valódi viták helyett ezzel kell foglalkoznunk - zárta nyilatkozatát Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.