Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 14. 16:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Április 8-án a történelem egy új korszaka kezdődik

Grőber Attila: Április 8-án a történelem egy új korszaka kezdődik

Március 14-én délután tartottak közös megemlékezést a baloldali pártok helyi szervezetei.

A közelgő parlamenti választások koordinált indulásához hasonlóan az 1848-as forradalom 170. évfordulója alkalmából is közös megemlékezést szervezett az MSZP, a DK, a PM és az Együtt Pápán, melyen részt vett Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt is.

Az eseményen a Himnusz közös eléneklését követően Grőber Attila, a szocialista párt helyi szervezetének elnöke szólt az ünneplőkhöz. Úgy fogalmazott, hogy a márciusi események felszabadítólag hatottak a lakosságra, a félelem helyére a bátorság, az elzárkózás helyébe a nyíltság, a szótlanság helyébe pedig a vélemények kicserélése lépett. A kiváltságosok közössége helyett a nemzet közössége jött létre, majd pedig olyan kormány alakult, amely nem megosztotta a nemzetet, hanem egyesítette.
Grőber Attila azt mondta, hogy ezt a fajta érzést háromszor, '48 mellett '56-ban és '89-ben is átélhette a nemzet, ám mindannyiszor csalódnia kellett a magyarságnak. - Ahogy '49-ben és '56-ban fegyverrel, úgy 2011-ben a törvénykezéssel vették el a jövőnket. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének hazudott NER valójában egy jól szervezett kisebbség hatalomátvétele volt a többségi társadalom felett. A NER nem más, mint a nemzet megosztásának kísérlete, hogy egy kisebbség fenn tudja magát tartani és saját magát többségnek tudja beállítani – mondta beszédében a szónok hozzátéve, a demokratikus berendezkedés helyett tekintélyelvű, autokrata államot építenek, olyat, amely ellen 1848-ban küzdöttünk.

– Aki nem úgy gondolkodik, mint ők, az nem létezik. Azon keresztülnéznek, azt semmibe veszik. Ez nemcsak a politikára igaz, hanem a munkahelyekre is. Megmérgezték az országot, a munkahelyeket és családokat. Nem tudnak mást, mint félelmet kelteni, gyűlöletet szítani és ellenséget teremteni. Április 8-án a történelem egy új korszaka kezdődik. Hogy milyen, még nem tudjuk. Vagy visszatérünk a demokratikus államok közösségéhez és a demokratikus értékekhez, vagy egy autokratikus hatalomgyakorlás kezdődik el, az eddigi szabadságjogok korlátozásával, a még meglévő autonómiák felszámolásával – mondta a politikus, aki szerint ha a jelenlegi hatalom marad, akkor folytatódni fog az országból való kivándorlás, mert a fiatalok "nem akarnak korrupcióval gyötört és hazugságra épülő világban élni". Grőber Attila szerint az a feladatuk, hogy egy új Magyarországot építsenek és visszavegyék a jövőt. "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza" – zárta beszédét a szónok.
Ezt követően a baloldali pártok képviselői koszorút helyeztek el Petőfi Sándor szobránál. A megemlékezés a Szózat hangjaival zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék