Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 27. 19:28, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

13. havi nyugdíjat ígérnek a szocialisták

13. havi nyugdíjat ígérnek a szocialisták

Sajtótájékoztatót tartottak ma délután az MSZP pápai irodájában. Az eseményen Korózs Lajos országgyűlési képviselő volt Gőgös Zoltán képviselőjelölt vendége, aki szociális és nyugdíjügyekben mondta el pártja álláspontját.

Grőber Attila helyi elnök felidézte, öt politikai párt támogatásával indul az áprilisi választásokon Gőgös Zoltán. Az MSZP mellett a Párbeszéd, a DK, a Liberálisok és az Együtt áll a politikus mögött. Grőber Attila korábban úgy fogalmazott, hogy várják további demokratikus pártok támogatását is, ehhez a mai sajtótájékoztatón hozzátette, a vasárnapi hódmezővásárhelyi események megmutatták, hogy miről szólnak a várakozásaik.

Gőgös Zoltán köszönetet mondott a választópolgárok támogatásáért, hiszen rekordidő alatt sikerült összegyűjteniük az induláshoz szükséges ajánló aláírásokat. A képviselőjelölt úgy fogalmazott, hogy az a feladatuk a kampányban, hogy egy valós kormányzati alternatívát mutassanak fel, mivel ugyan a kritikai hang is fontos, de önmagában abból nem lehet jövőt építeni és kormányt alakítani. Éppen ezért a kampány során tematikusan ismertetik majd meg az elképzeléseiket - tudtuk meg Gőgös Zoltántól.

Első alkalommal Korózs Lajos volt ma délután a képviselőjelölt vendége, aki szociális kérdésekben osztotta meg pártja elképzeléseit a sajtó képviselőivel. Az országgyűlési képviselő az Eurostat adataira hivatkozva elmondta, 900 ezer ember vallotta azt Magyarországon, hogy nem tudja megfelelően fűteni a lakását, 140-nél többen fagytak meg, a legtöbbjük saját otthonában hűlt ki, a halottak között pedig csecsemő is van. 500 ezer ember mondta azt, hogy egyáltalán nem tud megélni a nyugdíjából - folytatta Korózs Lajos hozzátéve, pártja azt mondja, hogy legyen egy nyugdíjas garancia program és legyen újra 13. havi nyugdíj, melyet 120 ezer forintban állapítanának meg minden nyugdíjas számára. Megdupláznák a minimál nyugdíjat, amely kilencedik éve változatlan összegű, de a magasabb összegű ellátásban részesülő nyugdíjasoknak is jelentős emelést ígérnek. - A jelenlegi inflációkövető nyugdíjemelés azt garantálja, hogy aki tavaly szegény volt, az jövőre is szegény marad. Éppen ezért mi azt mondjuk, hogy a mindenkori nettó bérnövekedést is ötven százalékban és az inflációt is ötven százalékban kell figyelembe venni az évenkénti nyugdíjemelésekkor - mondta el az országgyűlési képviselő, aki a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását is pártolja azok számára, akik egészségre ártalmas munkakörben dolgoznak. A szocialisták visszaállítanák a rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíjat, és egy új típusú szolgálati nyugdíjat vezetnének be, mivel azt vallják, hogy aki az állam szolgálatában áll, annak jár a szolgálati nyugdíj. Mindezeken felül egy egyszeri hatvanezer forintos juttatást ígér Korózs Lajos, a hat hónapos terhes kismamáknak, a jelenlegi szüléskor járó hasonló összegű juttatás mellé - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.