Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 24. 15:02, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

26 sportegyesületet támogat az önkormányzat

26 sportegyesületet támogat az önkormányzat

45 millió forint jut az idei költségvetésből a helyi sportegyesületek támogatására.

Áldozó Tamás a Városi Sportcsarnok előterében számolt be a sajtónak a döntés részleteiről. A polgármester elmondta, egy korábban elfogadott sportkoncepció alapján döntöttek a támogatások mértékéről. A városvezető hangsúlyozta, a fenti összegen túl a város számos egyéb módon is támogatja a helyi sportéletet, például létesítmények működtetésével. - Az intézmények közül a legmagasabb fenntartási költsége az uszodának van, hiszen ez évente közel 80 millió forintjába kerül az önkormányzatnak, de tudjuk, hogy az úszás alapsport, és fontosnak tartjuk, hogy minden pápai és Pápa környéki diák megtanuljon úszni. A második legnagyobb kiadással a Sportcsarnok jár, itt a legnagyobb idősávot az iskolai testnevelés mellett a kosárlabda és a kézilabda foglalja le, tőlük egy nagyon barátságos, erősen költségtérítő kategória alatt maradó bérleti díjat kérünk, ami azt jelenti, hogy például minden kosárlabdázással töltött órát 3000 forinttal támogatunk. A harmadik helyen a Perutz Stadion fenntartása áll, itt meg kell jegyezni, hogy a társasági adóból befolyó összegből a Pápai Egyesített Labdarúgó Club 12 millió forint bérleti díjat fizet, így a 16 millió forintos önkormányzati támogatás mellett a városnak a többszáz gyermeket foglalkoztató egyesület négymillió forintjába "kerül” - fogalmazott Áldozó Tamás hozzátéve, a támogatásért cserébe az önkormányzat átláthatóságot, rendezett egyesületi működést, rendszeresen megtartott közgyűléseket vár el az egyesületektől.

- A sportkoncepcióban megfogalmaztuk azt is, hogy az önkormányzat közpénzt nem kíván arra fordítani, hogy más településekről valaki egy bajnoki rendszerben működő felnőtt csapatba Pápára járjon sportolni. Senki sem várhatja el, hogy egy 16 fős keretből 14 más városból érkezett játékosnak a költségeit közpénzből mi fizessük. Lehet ezt az utat követni, de ennek költségeit az egyesület vezetőinek más forrásokból kell előteremtenie - húzta alá a polgármester.

Áldozó Tamás a jövőbeni tervekkel kapcsolatban elárult, a Területi Operatív Program pályázatai lehetőséget biztosítanak további sportlétesítmények kialakítására. Amennyiben sikeresen pályázik a város, a teke, az atlétika a tenisz, vagy a skateboard is új létesítményt kaphat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a listán szereplő egyesületeken túl az önkormányzat támogatja a Balla Diáksport Egyesületet és Gelencsér Róbert szervátültetett sportolót.

Támogatott egyesületek listája: (A listán 35 millió forint támogatási összeg szerepel, mivel egyes sportegyesületek csak az első félévi támogatást kapták meg, a második félévben további 10 millió forintot osztanak szét.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.