Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Február 18. 08:03, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szaloky Zsolt)

Pápán járt a Mobidik

Pápán járt a Mobidik

A Mobil Digitális Iskola egy digitális eszközökkel felszerelt, utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolásoknak.

Ebben a félévben 15 iskolában mutatják be a Mobodiket. A "turné" második állomása a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona. Az iskola diákjai az egy hét alatt bepillanthattak a jövő ismereteibe, a digitális oktatásba, de bemutatásra került például a LEGO programozható robotika, vagy a 3D nyomtatás. A hetet lezáró sajtótájékoztatón Gránásiné Bácsi Tünde iskolaigazgató, informatika tanár beszámolt a diákok pozitív véleményéről, illetve elmondta, az intézmény szinte valamennyi növendéke kipróbálhatta a Mobidik kínálta lehetőségeket.

A pápai oktatási intézmények igazgatói előtt megtartott összegzésen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Dr. Kovács Zoltán, országgyűlési képviselő, államtitkár, valamint Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Mobidik ötletgazdája is.

- A kormány elfogadta a digitális oktatási stratégiát, melynek célja az iskolai környezet digitalizálása, pedagógiai-módszertani tartalmak kidolgozása és a tanulók egyéni felkészülésének támogatása. Kiválóan alkalmas erre a Mobidik konténertanterme - mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit. A kormánybiztos hozzátette: a mobil tanterem az ország minden pedagógiai oktatási körzetében egy-egy hetet tölt el, összesen négyezernél több diákot ér el.

Kovács Zoltán a digitális oktatás fontosságát emelte ki. Mint mondta, jelenleg csaknem kilencszázezer magyar háztartás nem rendelkezik szélessávú interneteléréssel, ezért nagyon fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek az iskolákban hozzájutnak ezen eszközökhöz, így digitális kompetenciákkal felvértezve kerülhetnek ki az életbe.

- A Mobidik program lényege, hogy megmutassuk, a 21. századi eszközök igénybevételével a tanulás érdekes és izgalmas lehet. Nem akarunk szembemenni a tankönyvi oktatással, inkább annak tartalmát szeretnénk kiegészíteni - tudtuk meg Matolcsy Miklóstól, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.