Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Október 03. 15:07, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

56 Nap - Pápai programok a forradalom 60. évfordulóján

56 Nap - Pápai programok a forradalom 60. évfordulóján

Erős látványvilággal és zenével, 56 napon keresztül látogatható, nagyszabású kiállítással és rockoperával várják az érdeklődőket az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.

A JMSZK kiemelt feladatának tekinti az '56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére tervezett ünnepi programsorozat méltó megszervezését. - 56 nap címmel állítottuk össze a programokat, melynek megvalósításához a Közép- És Kelet-Európai Történelem És Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt pályázaton közel 4 millió forint támogatást nyertünk el. Ennek eredményeként a hagyományos megemlékezés megtartása mellett lehetőségünk nyílik a megszokott formák és keretek meghaladására is - mondta Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója hozzátéve, valamennyi korosztálynak szólnak az általuk szervezett programok, de kimondott cél volt, hogy meg tudják szólítani a fiatalabbakat is. Ennek érdekében erős látványvilággal és zenével, 56 napon keresztül látogatható, nagyszabású kiállítással és rockoperával várják az érdeklődőket.

Kocsis Gyula kulturális menedzser a programsorozat részleteit ismertette a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón. A négy programelemból álló jubileumi kínálat első eleme egy kiállítás, mely belakja a színházépület közösségi tereit, a fővárosi események mellett a pápai '56-os történéseket is bemutatja. Kocsis Gyula kifejtette, a hagyományos elemek mellett multimédiás eszközök, nagyméretű fényképek is színesítik a tárlatot. Az Utazás című rockopera, a Magyarok Dalszínháza által feldolgozott változata kerül bemuatásra. A programsorozat harmadik eleme lesz az október 23-án megrendezésre kerülő megemlékezés a JMSZK Színháztermében, melyen az ünnepi műsort a Pegazus Színház készíti. Beszédet mond dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő. A negyedik programelem is a fiatalok megszólítását célozza, vetélkedőt szerveznek középiskolások számára, a Diákpárbaj mintájára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.