Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 04. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Megnyílt az Esterházy-kastély második időszaki kiállítása. A Herendi Porcel tárlatát követően az Ajka Kristály szebbnél szebb termékei tekinthetők meg.

A pápai gyökerekkel büszkélkedő Ajka Kristály Üvegipari Kft. olyan világmárkák számára készít exkluzív tárgyakat, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany& Co, a Dior, vagy a Crystal de Paris. A világ legelitebb üzleteiben fordulnak meg a cég által készített prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók, melyek éppúgy megtalálhatók az angol királyi, mint az Egyesült Arab Emírségek sejkjeinek asztalain. Többek között ezekből a tárgyakból kaphat ízelítőt az, aki ellátogat a pápai Esterházy-kastélyba. A tárlat azért is különleges, mert az Ajka Kristály ritkán rendez kiállítást, az utóbbi 25 évben ez a harmadik alkalom, hogy ilyen formában mutatja be alkotásait.

A kiállításmegnyitón Áldozó Tamás köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ajka Kristállyal való együttműködés 2011-ig nyúlik vissza. -Amikor átadtuk a főúri enteriőrt, semmink sem volt, amit bemutathattunk volna ezekben a terekben. Akkor kerestük azokat a partnereket, akik bennünket kiállítási, berendezési tárgyakkal segíthetnek. Ilyen volt az Iparművészeti Múzeum, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály, akik elkötelezetten, önzetlenül támogattak bennünket, ami a gazdasági társaságoktól egyébként szinte példátlan. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten, tehát azt a gesztust, amit ők felénk tettek, illik viszonozni, így amikor az időszaki kiállításokat terveztük, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály az elsők között szerepelt - mondta el a polgármester.

- A kiállítást úgy alkottuk meg, hogy az egyes világmárkák részére gyártott termékeket rendeztük egy-egy csoportba. Ezek a remekművek a tervezéstől a kivitelezésig nálunk készülnek. Minden országban más stílust kedvelnek, más stílus divatos és ehhez nekünk rendkívüli rugalmassággal igazodnunk kell megrendelőink igényei alapján. Hoztunk termékeket a múltból is, bemutatva a gyár korábbi évtizedekben készített munkáit, illetve azok stílusát és iparművészeink alkotásaiból is láthatnak néhányat a látogatók - fogalmazott Maiczen Ákos. A megnyitón az Ajka Kristály Üvegipari Kft. igazgatója köszönetet mondott pápa városának, hogy ebben a csodálatos környezetben mutathatják be termékeiket.

Az Esterházy-kastély keleti szárnyában található kiállítás az év végéig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.