Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Március 11. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Luxustárgyak az Esterházy-kastélyban

Luxustárgyak az Esterházy-kastélyban

Exlkuzív tárlat nyílik a pápai Esterházy-kastélyban. Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. egyedi tárgyaival csak a világ legelitebb üzleteiben lehet találkozni.

A pápai gyökerekkel büszkélkedőAjka Kristály Üvegipari Kft. olyan világmárkák számára készít exkluzív tárgyakat, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany& Co, a Dior, vagy a Crystal de Paris. A világ legelitebb üzleteiben fordulnak meg a cég által készített prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók, melyek éppúgy megtalálhatók az angol királyi, mint az Egyesült Arab Emírségek sejkjeinek asztalain.

Áldozó Tamás polgármester az áprilisban nyíló kiállításról tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Esterházy-kastély öt éve együttműködik az Ajka Kristállyal, a kapcsolat az akkor visszaszolgáltatott pohárkészlet bemutatásával kezdődött, melynek egyes darabjait a cég újragyártotta az előkerült régi poharak alapján. Ennek az együttműködésnek a következő lépcsőfoka ez a kiállítás - fogalmazott a városvezetés, hozzátéve, jelen kiállítás által két nagy pesztizsű márka találkozik.

Maiczen Ákos, az Ajka Kristály vezérigazgatója hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés számukra, hogya pápai Esterházy-kastélyban mutathatják be termékeik sokféleségét. Az Esterházy-kastélyban nagyrészt olyan prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók kapnak helyet áprilistól, melyek jellemzően külföldi megrendelésre készültek és világmárkák kínálatában jelennek meg, így Magyarországon másutt nem is láthatóak, így igazi kuriózumnak számítanak.

A kastély keleti szárnyában (volt könyvtárfolyosó) helyet kapó időszaki kiállítás április másodikától lesz látható. A nyitás napjánlehetőség lesz üveggolyó készítésre, de apró üvegtárgyak egyedi gravírozására is, melyeket meg lehet majd vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.