Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 16. 21:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kibontották a több száz éves átereszt

Kibontották a több száz éves átereszt

A Tapolca patak Szent István út alatti áteresze még 2014 év végén roskadt be.

A több száz éves téglaboltozat kiváltásán dolgoznak jelenleg a szakemberek. Pápa Város Önkormányzata Vis Maior támogatási kérelmet nyújtott be a helyreállítás finanszírozására a Belügyminisztériumhoz. A pozitív elbírálásnak köszönhetően 25 millió forint támogatásban részesült a beruházás, melynek összköltsége 48 millió forint. A hiányzó forrást a pápai önkormányzat biztosítja. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város talán két legértékesebb zöld területe közé esnek a munkálatok, így a jelentőségük ebből kifolyólag is nagy. A városvezető hozzátette, léteznek olyan tervek, mely szerint a jelenleg csapadékvíz-elvezetőként funkcionáló egykori Tapolca meder újra patakmederré váljon.

A kivitelezést végző cég vezérigazgatója felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a kerítéssel körülzárt munkaterületre semmiképpen se lépjenek be. - Kérem a kerékpárosokat és a gyalogosokat, hogy ne bontsák el a kerítést, a munkaterület rendkívül balesetveszélyes - figyelmeztett Vörös László. A Boroszlán vezetőjétől megtudtuk, szakembereik az útburkolat felbontását követően megvizsgálták az áteresz ép részeit. A régészeti feltárást követően az Esterházy-kastély kerítésének védelméről gondoskodtak, melyet ducokkal erősítettek meg, mivel az a kibontandó eteresz felett helyezkedik el. A mai napig tíz méter csővezeték lefektetésével végeztek - mondta el Vörös László.

Forgalomelterelésre március végéig kell számítani, a lehetséges alternatív útvonalakról kitáblázással Győr irányából az elkerülő úton a város irányából pedig a Celli út irányából tájékoztatják az érintetteket.
A teher és buszforgalom a Celli út irányából a Vásár utca- Kisfaludy utca irányába az elkerülő felé lehetséges. Győr irányából a buszforgalom a Várkert út útvonalon zavartalanul közlekedhet, a teherautóknak viszont a behajtás pedig csak a Vaszari úti kereszteződésig lehetséges, célforgalommal a Téglagyári úti kereszteződésig. A korábban hozott korlátozások a Várkert úton továbbra is érvényben maradnak.
A Szent István utat a Török Bálint utcai lámpás kereszteződés és az Eszterházy út között zárták le. A forgalomterelés a gyalogosokat is érinti, ők a Várkerten keresztül vagy az Erzsébet ligeten keresztül kerülhetik ki a munkaterületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.