Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Április 03. 09:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Közösségi házat avattak a Rigó lakótelepen

Közösségi házat avattak a Rigó lakótelepen

Két önkormányzati lakás átalakításával jött létre az úgynevezett Csillag Szolgáltatópont és Szolgáltatóház, mely a szegregátumban élők felzárkózósát hivatott segíteni.

A Rigó lakótelepen élőknek sokszor otthonaikban olyan alapvető teendőkre sincs lehetőségük, mint a mosás, vasalás, vagy egyéb higiéniai szükségletek kielégítése, az újonnan létesült ház létrehozásakor ezekre is gondoltak. De legalább ilyen fontos az is, hogy az épület közösségi terme helyet ad majd különböző képzéseknek, programoknak, iskola utáni tanulásnak, vagyis a társadalmi hátrányok leküzdését támogató szolgáltatásoknak.

Unger Tamás alpolgármester az ünnepélyes átadás napját olyan napnak nevezte beszédében, amikor sokan lehetőséget kapnak arra, hogy változtassanak az életükön. - Olyan hely jött létre, mely hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját segíti. Olyan feltételrendszer jön létre, mely a programban résztvevők számára életvitelük, szociális és képzettségi helyzetük változhat meg gyökeresen - fogalmazott az alpolgármester hozzátéve, a ma átadott épület csupán a projekt első lépcsőfoka. - Tanulás nélkül ugyanis nincs fejlődés. A cél az, hogy a projektben résztvevők visszakerüljenek a munka világába. Mert munka, igyekezet és egy magasabb életszínvonal igénye nélkül nincs kitörés a sokszor kilátástalannak tűnő helyzetből - figyelmeztetett Unger Tamás.

A köszöntőt követően a kivitelezést végző F+Zs Bau Kft. ügyvezetője átadta az épület kulcsait Oláh Mártának, az üzemeltető Gondozási Központ vezetőjének.

Az ünnepélyes átadón közreműködött a Sekina Gyülekezet magyar és cigány nyelvű, Istent dicsőítő énekekkel.

Haérdekli, hogy néz ki a lakótelep, tekintse meg alábbi képgalériánkat:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.