Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 20. 09:36, kedd | Helyi

Egyhetes karitatív akciót indított a Demokratikus Koalíció

Egyhetes karitatív akciót indított a Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció 2015. január 19-től egy héten át országos karitatív hetet tart, melyhez a pápai szervezet is csatlakozott.

A most, hétfőn indított DK-s karitatív héten a politikai közösség aktivistái hazánk minden megyéjében megjelennek, és ételosztást, ruha, takaró, valamint tartósélelmiszer-gyűjtést rendeznek, amelyeket ezen a héten juttatnak el az arra rászorulóknak.

Pápán a DK helyi csoportja is csatlakozott a párt országos programjához. Az elmúlt hetek alatt, egy közösségi oldalon való felhívásukra összegyűjtöttek mintegy tíz nagy zsák ruhaadományt, valamint plüs-játékot. Mindezeket január 19-én reggel a DK Pápa és Vidéke Szervezete nevében Papp Lívia szervező és Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő nyújtotta át az egyik helyi karitatív szervezetnek, akik rászorulóknak fogják majd azokat továbbítani. A párt helyi elnökétől, önkormányzati képviselőjétől, Kerecsényi Zoltántól megtudtuk, a pápai DK-sok az elmúlt esztendő utolsó napján is jótékonykodtak, élelmiszercsomagokkal - liszt, cukor, tészta, étolaj, konzervek, krumpli, édesség – leptek meg látókörükbe került pápai szegény családokat. A politikus hozzátette, tudják, hogy mindez csepp a tengerben, ez nem oldja meg a szociális problémákat, mert azokat csak költségvetési forrásból lehetne enyhíteni, de fontos az, hogy ne csak karácsonykor, hanem az esztendő alatt folyamatosan gondoljunk azokra, és segítsük azokat, akikről tudjuk, hogy hiányban szenvednek. Amikor az uniós és hazai statisztikai adatok is azt mutatják, hogy drámai a magyarországi szegénységi helyzet, akkor nem lehet ez mellett csak úgy elmenni, ma mindennél jobban kell gyakorolni a szolidaritást; érdemes, ha mindenki választ magának egy szegény családot, szomszédot, ismerőst, akin egész évben segíthet – hangsúlyozta Kerecsényi.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.