Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 20. 10:48, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Richter Egészségváros a pápai Fő téren

Richter Egészségváros a pápai Fő téren

Az ingyenes családi program szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornabemutatókkal kívánja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzés jelentőségére.

E mellett a rendezvény támogatja a helyi kórházat is. A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő számára, melyet a résztvevők minden szűrés, tanácsadás, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhetnek, pontonként 300 forinttal. Minél aktívabban cselekszik tehát valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.Végül a pápaiak 2.001.900 forintot gyűjtöttek össze a helyi egészségügyi intézménynek, ami így 4.001.900 forinttal lett gazdagabba a nap végére. Az adományt Beke Zsuzsa, a gyógyszergyártó vállalat PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője nyújtotta át Vörös Ibolyának.

A megynyitón dr. Áldozó Tamás és dr. Vörös Ibolya kórházigazgató is köszöntet mondott a Richer Gedeonnak, hogy Pápára hozt ezt a remek kezdeményezést. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a pápai kórház a miénk, érzelmileg kötődünk hozzá, hiszen ott születünk és gyógyulunk. A mai nap pedig alkalmas arra, hogy ezt a kötődést tovább erősítsük, hiszen a Richter Gedeonnak köszönhetően mi is hozzájárulhatuk a kórház gyarapításához.

Vörös Ibolya arra bíztatott mindekit, hogy használja ki azokat a lehetőségeket, melyek ma a pápai Fő téren elérhetők. - Tegyünk minél többet az egészségünkért. Az ehhez hasonló programok a jövőben egyre nagyobb szerepet fognak kapni és nagy segítségünkre lesznek abban, hogy az egészségünket meg tudjuk őrizni. A főigazgató szerint nagyon nagy dolog az a felajánlás, amit a Richter Gedeon tett a pápai kórház javára, hiszen tudjuk, hogy az egészségügy mennyire alulfinanszírozott. A felajánlott összegből modern műtéti eljáráshoz használt laporoszkópos egységhez szükséges monitor és operációs rendszer tartozékokat vásárol a kórház - mondta el Vörös Ibolya.

Dr. Zalai Károly, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársa elmondta, a Richter Egészségvárosok rendezvényei arról szólnak, hogy oktassunk és szűrjunk. - Az elmúlt hat évben 37 helszínen körülbelül 92 ezer szűrést végeztünk és mintegy 160 millió forint adományt adtunk a kórházaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.