Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 16. 18:50, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP-s városban ne legyen éhező gyermek!

MSZP-s városban ne legyen éhező gyermek!

A szocialisták hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat polgármester-jelöltjeik felé. Ezeket Gőgös Zoltán tolmácsolta Pápán megtartott sajtótájékoztatóján. Grőber Attila helyi jelölt a turizmus fejlesztéséről beszélt.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese elmondta, pártja megállapodást kötött azokkal a polgármester-jelöltekkel, akik a bal-közép erők támogatásában indulnak az októberi választáson. E szerint egy hét pontban összefoglalt szempontrendszernek kell majd megfelelnie azoknak az önkormányzatoknak, melyet szocialista, vagy az MSZP által támogatott polgármester vezet. -Ezeken a településeken nem lehet éhező gyermek. Nem lehet „szegényparcella” a temetőkben. Úgy kell működnie az önkormányzatnak, hogy lehetőleg mindenki találjon helyben megélhetést. Különleges figyelmet kell hogy kapjon a közbiztonság és az idősek védelme.Kezeljék úgy az oktatási rendszert, mintha az továbbra is a város irányítása alatt lenne. Ezekben a városokban a teljes nyilvánosság bevonásával kell meghozni a döntéseket a képviselő-testületi üléseken. Helyi népszavazással döntsenek az európai uniós fejlesztésekről és azok kedvezményezettjei elsősorban a helyi kis- és középvállalkozások legyenek. Ezentúl a megyei önkormányzati döntések is váljanak transzparenssé - sorolta fel a pontokat Gőgös Zoltán.

Grőber Attila - mielőtt kitért volna turisztikai programjának ismertetésére - a pápai választási kampányról ejtett néhány szót. A balközép erők polgármester-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a becsületesség a kampány része kell hogy legyen. - Másodjára fordul elő, hogy olyanok fogalmaznak meg gazdasági fejlesztéssel kapcsolatos gondolatokat, akik ahhoz semmit nem tettek hozzá. Úgy illik, hogy ha az embernek vannak saját gondolatai, azokatt a választók elé tárja, és vállalja azok kritikáját. A becsületességen túl pedig a megvalósíthatóság is fontos szempont kell hogy legyen. Ötleteléssel nem lehet előbbre jutni - fogalmazott Grőber Attila.

Az idegenforgalom-turizmus fejlesztésével kapcsolatban a jelölt elmondta, vannak jó kezdeményezések Pápán, melyeket bővíteni is lehetne. Ilyen például a kulturális-turisztikai rendezvények körének kiszélesítése, jelesül a szabadtéri színházi előadások mellett tavasszal egy barokk zenei programsorozatot, ősszel pedig turisztikai napokat tartana a polgármester-jelölt, a Bakony közelségére építve.

Grőber Attila szerint a termál-turizmust is lehetne fejleszteni a városban, a Várkertfürdő működésének hatékonyabbá tételével. Ennek érdekében szerinte külön jegyet kellene kialakítani az uszoda, a termálfürdő és a strand számára.

A balközép erők polgármester-jelöltje szerint a pápai múzeumokat is át kellene alakítani azzal a céllal, hogy azok a város arculatában is megjelenjenek. Ennek érdekében egy egységes múzeumi rendszert alakítana ki.

A jelölt szerint az idegenforgalom fejlesztéséhez elengedhetetlen a városban lévő szálláshelyek számának növelése. Ennek érdekében első lépésként a Pápai Kóter Túristaszállót alkalmassá kellene tenni igényesebb vendégek fogadására is - tette hozzá Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.