Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 09. 21:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila a gazdaságfejlesztési programját ismertette

Grőber Attila a gazdaságfejlesztési programját ismertette

A bal-közép erők polgármester-jelöltje - ígéretéhez híven - azt követően kezdte meg programjának ismertetését, miután a jelölteket nyilvántartásba vette a választási bizottság.

Elsőként a pápai gazdaság fejlesztésével kapcsolatos programpontjai vázolta fel a sajtó képviselői előtt. Grőber Attila elmondta, nagyon nehéz kérdéskörről van szó. A politikus szerint a helyi gazdaság fejlesztéséhez három feltételnek kell teljesülnie. - Az első tőlünk független, összefügg az ország gazdasági helyzetével és a globális folyamatokkal. A második részben múlik csak rajtunk, ilyen a régóta húzódó 83-as út felújítása és a vasút villamosítása. A harmadik feltétel olyan, melyre mi, Pápaiak vagyunk képesek - foglamzazott Grőber Attila. A polgármester-jelölt szerint a harmadik feltételhez öt alapvető elem teljesítésére van szükség:

1. Pontos és precíz helyzetelemzés, hiszen csak úgy lehet a gazdaságot fejleszteni, ha tudjuk, hogy most hol állunk, hol kell és miben fejlődni.

2. Szakértőkből álló gazdasági kabinet létrehozása, mivel Grőber Attila szerint igazuk van azoknak, akik szerint a gazdasági folyamatok más logikán működnek, mint a politikai folyamatok, ezért egy szakértőkből álló kabinet jobb válaszokat tudna adni a gazdasági folyamatokra, mint a politikusok.

3. A gazdasági kabinet irányítása alatt álló szolgáltató idodának a létrehozása, a Pápán működő kis- és középvállalkozások segítésére a pályáztatási rendszerben.

4. A pápai Ipari Park fejlesztése- Tény, hogy több mint 10 éve új nagyvállalkozó nem települt le a városban. Ez az új képviselő-testület megválasztásától önmagában még nem fog megváltozni, ezért a park infrastruktúrális fejlesztésével vonzóbbá kell tenni a várost a befektetők számára - foglamazott Grőber Attila.

5. Az iparűzési adó újragondolása - Több ember foglalkoztatásáért cserében kedvezményt kapnának a cégek az iparűzési adóból.

Grőber Attila ismételten arra kérte a választópolgárokat, hogy véleményezzék a programját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.