Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 02. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

A Pápát elkerülő úton egy másfél kilométeres szakaszon, illetve Bébet megelőzően egy 800 méter hosszú úton készül el új burkolat.

A 83-as számú főút Pápát elkerülő szakasza több mint 20 évvel ezelőtt készült el, amely igen jelentős terhelést kap nap, mint nap. - Az új 83-as út építése rövidesen befejeződik, furcsa lett volna, ha ott tükörsima aszfalton közlekedünk majd, itt pedig szétesik az autónk. Természetesen tudjuk, hogy több rossz állapotú útszakasz is van a térségben, amelyeket fel kell újítani, ez volt az egyik legsürgetőbb - mondta el dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki egy forráshiányos helyzetben lobbizott jól a felújításokért.

A képviselő elmondta, egy 800 méteres útszakasz is megújul a kapott 200 millió forintból, Bébet megelőzően. Kovács Zoltán hozzátette, ha az a szakasz is elkészül, akkor már csak Zirc előtt lesz egy körülbelül 5 kilométernyi rosszabb szakasz, ami még hiányozni fog, az összes többi útszakasz Pápa és Zirc között már jó minőségű lesz. A következő évek feladata az északi bekötőutak felújítása lesz Pápa környékén - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.