Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 02. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

A Pápát elkerülő úton egy másfél kilométeres szakaszon, illetve Bébet megelőzően egy 800 méter hosszú úton készül el új burkolat.

A 83-as számú főút Pápát elkerülő szakasza több mint 20 évvel ezelőtt készült el, amely igen jelentős terhelést kap nap, mint nap. - Az új 83-as út építése rövidesen befejeződik, furcsa lett volna, ha ott tükörsima aszfalton közlekedünk majd, itt pedig szétesik az autónk. Természetesen tudjuk, hogy több rossz állapotú útszakasz is van a térségben, amelyeket fel kell újítani, ez volt az egyik legsürgetőbb - mondta el dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki egy forráshiányos helyzetben lobbizott jól a felújításokért.

A képviselő elmondta, egy 800 méteres útszakasz is megújul a kapott 200 millió forintból, Bébet megelőzően. Kovács Zoltán hozzátette, ha az a szakasz is elkészül, akkor már csak Zirc előtt lesz egy körülbelül 5 kilométernyi rosszabb szakasz, ami még hiányozni fog, az összes többi útszakasz Pápa és Zirc között már jó minőségű lesz. A következő évek feladata az északi bekötőutak felújítása lesz Pápa környékén - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.