Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Október 02. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

A Pápát elkerülő úton egy másfél kilométeres szakaszon, illetve Bébet megelőzően egy 800 méter hosszú úton készül el új burkolat.

A 83-as számú főút Pápát elkerülő szakasza több mint 20 évvel ezelőtt készült el, amely igen jelentős terhelést kap nap, mint nap. - Az új 83-as út építése rövidesen befejeződik, furcsa lett volna, ha ott tükörsima aszfalton közlekedünk majd, itt pedig szétesik az autónk. Természetesen tudjuk, hogy több rossz állapotú útszakasz is van a térségben, amelyeket fel kell újítani, ez volt az egyik legsürgetőbb - mondta el dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki egy forráshiányos helyzetben lobbizott jól a felújításokért.

A képviselő elmondta, egy 800 méteres útszakasz is megújul a kapott 200 millió forintból, Bébet megelőzően. Kovács Zoltán hozzátette, ha az a szakasz is elkészül, akkor már csak Zirc előtt lesz egy körülbelül 5 kilométernyi rosszabb szakasz, ami még hiányozni fog, az összes többi útszakasz Pápa és Zirc között már jó minőségű lesz. A következő évek feladata az északi bekötőutak felújítása lesz Pápa környékén - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.