Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 09. 11:03, csütörtök | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Főügyésszég

200 km/órás sebességgel száguldozva okozott balesetet

200 km/órás sebességgel száguldozva okozott balesetet

Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 200 km/órás sebességgel haladva szenvedett balesetet az utasaival együtt.

A 20 éves fiatal 2019. február 19-én személygépkocsijával a megengedett 70 km/óra helyett 200 km/óra sebességgel közlekedett Papkeszi felől Balatonakarattya irányába.

A sofőr és a mellette utazó sértett használta a biztonsági övet, míg a hátul helyet foglaló három utas, a biztonsági övek meghibásodása miatt nem tudta magát bekötni.

A terhelt egy jobbra ívelő útkanyarban is mintegy 150 km/órás sebességgel hajtott, amikor megcsúszott, áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd a szalagkorlátot átszakítva a saját tengelye körül többször megpördült, végül a tetejére borulva a baloldali vízelvezető árokban állt meg.

A jármű hátsó utasai, akik a jármű hibája miatt nem voltak bekötve, a baleset során kirepültek a személygépkocsiból. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek, ezen túl egyikük sérülése maradandó fogyatékossággal és súlyos egészségromlással, egy másik utas sérülése pedig súlyos egészségromlással járt.

A gépkocsi elöl ülő utasa, aki tudta használni a biztonsági övet, nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A baleset okozójával szemben az ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására és a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.