Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2019. Május 16. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

Az iskolák napja elnevezésű program keretében 1400 pápai és környékbeli iskolás és óvodás pillanthatott be a civilek számára ritkán látogatható bázisrepülőtéri mindennapokba.

2010 óta minden évben várják a pápai és környékbeli gyermekeket a Bázisrepülőtéren, hogy megismerkedhessenek az ott zajló munkával, a katonákkal és azokkal az eszközökkel, amelyeket használnak. A két napon át, több turnusban érkező gyermekek kutyás bemutatót láthattak, megtekinthettek néhány olyan eszközt, amelyekkel a repülőteret és környezetét tartják karban a katonák, kipróbálhatták a tűzoltó autó szirénáját, de beülhettek egy már leszerelt, de szépen felújított harci helikopterbe, valamint az egyik C-17-es szállítógép rakterébe, sőt, pilótafülkéjébe is bepillanthattak.

Magasy Zsolt ezrdedes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázisra és a honvédségre. Ez ennek a rendezvénynek is a célja, amikor a legkisebbek ismerkedhetnek meg a bázis életével. Igyekeznek a jövő nemzedék katonáit is megtalálni, fontos, hogy a gyermekek számára szimpatikus legyen a honvédség és később a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - mondta el Magasy Zsolt hozzátéve, a legtöbb esetben be is váltja ezeket a célokat a rendezvény, hiszen mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a bázist a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.