Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Május 16. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

Az iskolák napja elnevezésű program keretében 1400 pápai és környékbeli iskolás és óvodás pillanthatott be a civilek számára ritkán látogatható bázisrepülőtéri mindennapokba.

2010 óta minden évben várják a pápai és környékbeli gyermekeket a Bázisrepülőtéren, hogy megismerkedhessenek az ott zajló munkával, a katonákkal és azokkal az eszközökkel, amelyeket használnak. A két napon át, több turnusban érkező gyermekek kutyás bemutatót láthattak, megtekinthettek néhány olyan eszközt, amelyekkel a repülőteret és környezetét tartják karban a katonák, kipróbálhatták a tűzoltó autó szirénáját, de beülhettek egy már leszerelt, de szépen felújított harci helikopterbe, valamint az egyik C-17-es szállítógép rakterébe, sőt, pilótafülkéjébe is bepillanthattak.

Magasy Zsolt ezrdedes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázisra és a honvédségre. Ez ennek a rendezvénynek is a célja, amikor a legkisebbek ismerkedhetnek meg a bázis életével. Igyekeznek a jövő nemzedék katonáit is megtalálni, fontos, hogy a gyermekek számára szimpatikus legyen a honvédség és később a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - mondta el Magasy Zsolt hozzátéve, a legtöbb esetben be is váltja ezeket a célokat a rendezvény, hiszen mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a bázist a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 06:41, szombat | Helyi

Villanyoszlopnak ütközött egy autó az Esterházy úton

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Pápán, az Esterházy úton, a Béke térnél.

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

2019. Július 18. 14:53, csütörtök | Helyi

Malacokat lopott, elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves dabronyi férfi ellen.

2019. Július 18. 13:57, csütörtök | Helyi

Valótlant állított a hatóság előtt, de lebukott

Közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás egy 67 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.