Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. Május 16. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

Az iskolák napja elnevezésű program keretében 1400 pápai és környékbeli iskolás és óvodás pillanthatott be a civilek számára ritkán látogatható bázisrepülőtéri mindennapokba.

2010 óta minden évben várják a pápai és környékbeli gyermekeket a Bázisrepülőtéren, hogy megismerkedhessenek az ott zajló munkával, a katonákkal és azokkal az eszközökkel, amelyeket használnak. A két napon át, több turnusban érkező gyermekek kutyás bemutatót láthattak, megtekinthettek néhány olyan eszközt, amelyekkel a repülőteret és környezetét tartják karban a katonák, kipróbálhatták a tűzoltó autó szirénáját, de beülhettek egy már leszerelt, de szépen felújított harci helikopterbe, valamint az egyik C-17-es szállítógép rakterébe, sőt, pilótafülkéjébe is bepillanthattak.

Magasy Zsolt ezrdedes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázisra és a honvédségre. Ez ennek a rendezvénynek is a célja, amikor a legkisebbek ismerkedhetnek meg a bázis életével. Igyekeznek a jövő nemzedék katonáit is megtalálni, fontos, hogy a gyermekek számára szimpatikus legyen a honvédség és később a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - mondta el Magasy Zsolt hozzátéve, a legtöbb esetben be is váltja ezeket a célokat a rendezvény, hiszen mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a bázist a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 20:38, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, elfogták

A rendőrök egy 21 éves nyárádi sofőrt állítottak elő.

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.

2019. November 18. 12:00, hétfő | Helyi

Kerékpáros emléktúrárt szerveznek

A Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2019. november 24-én, 16 órai kezdettel kerékpáros emléktúrát szervez a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából.

2019. November 18. 11:33, hétfő | Helyi

Mosoly doboz - Idén is várják az adományokat

Immáron hetedik éve hagyomány, hogy az MSZP Pápa és Környéke Szervezete karácsony közeledtével jótékonysági akcióba kezd.