Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Június 13. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

13 helyszín, 15 koncert - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

13 helyszín, 15 koncert - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Koncertekkel, miniolimpiával, játékkuckóval várja a családokat a Pápai Játékfesztivál péntektől, a háromnapos rendezvény során mintegy száz program közül válogathatnak a látogatók.

Szabadkai Verita elmondta, hogy kísérőrendezvényeivel együtt 13 helyszínen, 15 koncerttel várja az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó Pápai Játékfesztivál.

A Várkert játékvárossá válik, színpadi programok, készségfejlesztő játékok, kézműves kirakodóvásár színesíti majd a programot, számos népművészeti hagyománnyal, régi mesterségekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A környezettudatosság jegyében pedig több ökojátszóház is várja a látogatókat.

Koncertek és gyermekelőadások is szórakoztatják a családokat, mások mellett ott lesz Rutkai Bori és Bandája, a Csiga Duó, és a Szó és Kép Színpad - jegyezte meg az igazgató.

Szabadkai Verita közölte: a fesztivál másik helyszínén, a Fő téren fellép Rúzsa Magdi, az Irie Maffia és Demjén Ferenc.Az igazgató elmondta azt is, hogy a Fő teret a diákok fantáziája és kreativitása öltözteti majd fesztivál-köntösbe, színes anyagokkal, krétával, maguk készítette zászlóval díszítik fel.

Szabadkai Verita arról is beszélt, hogy a fesztiválon készült videókkal és szelfikkel lehet majd pályázni a játékfesztivál nyereményjátékára.

Idén is lesz miniolimpia, ahol 8 sportágban 8 helyszínen több száz résztvevő mérkőzhet meg egymással. A játékfesztivál kísérőrendezvényeként a Pápai Cseh Sörfesztiválon, cseh söröket és ételeket kóstolhatnak a látogatók az Esterházy-kastély udvarán, és a labdarúgó Európa-bajnokság csapatainak is szurkolhatnak a futballrajongók - fűzte hozzá.

A Pápai Játékfesztivál Programját itt nézheti meg!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.