Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Szeptember 14. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Koronavírus: 12 új esetet regisztráltak Pápán az elmúlt héten

Koronavírus: 12 új esetet regisztráltak Pápán az elmúlt héten

Az utóbbi héten ismét emelkedni kezdett mind a karanténok, mind pedig az aktív fertőzöttek száma.

Az egy héttel ezelőtti számokhoz képest 4 fővel nőtt az aktív esetek száma, 12 új esetet regisztráltak ezen időszak alatt, 8-an pedig meggyógyultak - mondta el dr. Áldozó Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján. A megyei esetszámokhoz hasonlítva elhangzott, a pápai adatok arányosan megegyeznek a megyei változásokkal.

A karanténban lévők száma az egy héttel korábbihoz képest közel a duplájára emelkedett, de ezek többsége járványügyi megfigyelés.

A polgármester felhívta a figyelmet a távolságtartás, a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat fontosságára, hiszen a helyi és az országos számokból is egyértelműen kirajzolódik, hogy felívelőben van a járvány.

A városvezetőtől megtudtuk, a pápai fertőzöttek átlagéletkora 39 év, ám a szakemberek szerint egyre magasabbra fog emelkedni ez a szám, ezért is fontos az óvintézkedések betartása, hogy minél kevesebben betegedjenek meg a veszélyeztetett korosztályból.

Áldozó Tamás úgy látja, hogy a szabályok megítélése szélsőséges, egyesek irracionális helyzetben is elvárnák a maszk viselését, mások viszont elutasítják annak használatát. A polgármester arra biztat mindenkit, hogy az Operatív Törzs ajánlásait tartsák be, hallgassanak a szakemberekre.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, összesen 75 pápai kapta el az új típusú koronavírust március óta igazoltan, és egy ember vesztette életét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 12:56, péntek | Helyi

Orvvadászokat fogtak el a pápai rendőrök

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 53 és a 67 éves győri lakosokat.

2020. Szeptember 18. 12:24, péntek | Helyi

Feloldják a zárlatot a pápai kórházban

A kórház belgyógyószati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szeptember 3-tól zárlatot rendelt el.

2020. Szeptember 18. 08:30, péntek | Helyi

Volán mögé ült az eltiltott vezető, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 27 éves helyi lakost.