Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

Az alkalmon elsőként dr. Kovács Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, mindig öröm, ha egy középület megújulhat, különösen, ha egy iskolaépületről van szó, mivel a modern oktatási feltételek megteremtése is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél eredményesebben és minél többen fejezzék be az alapfokú iskolát. Az országgyűlési képviselő hozzátette, összesen több mint 400 millió forint fejlesztési forrás áramlott a tankerület hat iskolájához, elmondható, hogy soha annyi pénz nem jutott az oktatás fejlesztésére, mint a mostani időkben.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy uniós projektek a tankerület hat iskolájának nyolc helyszínét, 2200 diákot és 250 pedagógust érintették, céljuk az oktatás színvonalának a növelése, a tanulás és a tanítás körülményeinek korszerűsítése volt. A beszerzésre került új eszközök a modern pedagógiai módszereket támogatják, a megszépült helyiségek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok és a tanárok minél komfortosabb környezetben töltsék mindennapjaikat az intézményben – mondta el a vezető hozzátéve, a pályázatok összeállításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fejlesztések ott valósuljanak meg, ahol a leginkább szükségesek. Az érintett intézményekben harminc éve nem volt ilyen mértékű fejlesztés.

A Weöres iskolában a 12 tanterem megújítását a pápai önkormányzat is támogatta. Az eseményen dr. Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen mértékű fejlesztésekre sikerült forrást találni és hozzátette, az önkormányzat örömmel egészítette ki ezeket a pénzeket ahhoz, hogy a beruházások hiánytalanul megvalósulhassanak. A városvezető szerint a szóban forgó fejlesztések is mutatják, hogy az iskolák jó helyen vannak az állam fenntartásában.
Az eseményen a jelenlévőket az iskola diákjainak előadása szórakoztatta, majd mindenki megtekinthette a frissen felújított tereket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 18:24, kedd | Helyi

Biztonságos a kerékpárom akció Pápán

A pápai rendőrök egy helyi üzem dolgozóinak kerékpárjait ellenőrizték és regisztrálták.

2019. Június 25. 07:31, kedd | Helyi

Két körözött személyt is előállítottak a pápai rendőrök egy nap alatt

A pápai rendőrök mindkét férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették őket.

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

2019. Június 22. 11:15, szombat | Helyi

Azt képzelte, ő Vasember, ezért ugrott ki a kisfiú az erkélyről

A négy éves kisfiút mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a lábát kellett megoperálni. Édesanyja írta le, hogyan történt a baleset.