Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 16. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

10 millió forintot is kaphat, ha van 3 gyermeke és falun vásárolna új otthont

10 millió forintot is kaphat, ha van 3 gyermeke és falun vásárolna új otthont

Győrffy Tamást, az OTP Ingatlanpont pápai irodájának vezetőjét kérdeztük azokról a lehetőségekről, amelyek a falusi CSOK kapcsán nyílnak meg a családok előtt, Pápa környékén is.

Ingyenes, személyre szabott felvilágosítást adnak mindenkinek az OTP Ingatlanpontban

Az irodavezető elmondta, a folyamatos tájékoztatás ellenére nagyon sokan vannak olyanok, akik nem ismerik a számukra is rendelkezésre álló lehetőségeket, pedig akártöbb millió forintról is szó lehet. Mint mondta, sok ügyfelük irodájukban szembesül a ténnyel, hogy nekik is jár a vissza nem térítendő állami támogatás. Győrffy Tamás mindenkit arra biztat, hogy bátran keresse fel pápai irodájukat, aholINGYENES, személyre szabott felvilágosítást adnak mindenkinekés ha jogosultak a támogatásra, teljes körű ügyintézéssel segítik az új otthonhoz jutást.

Akár saját önrész nélkül is lehet hitelt felvenni

A CSOK-ról már sokan hallottak, ám sokan vannak olyanok is, akik azt gondolják, hogy a támogatást csak hitelfelvétellel együtt lehet igényelni. Győrffy Tamás elmondta, bár óriási előnye a CSOK-nak, hogyaz esetlegesen felvételre kerülő hitel önrészeként is felhasználható a gyermekek után járó támogatás, de nem kötelező hozzá hitelt felvenni, amennyiben rendelkezik a család saját forrással.

A Falusi CSOK-ot a legtöbb Pápa környéki faluban igénybe lehet venni

Az otthonteremtési támogatás egy új része az úgynevezett Falusi CSOK, amiről viszont már kevesebben tudnak. Afalusi CSOK-nak köszönhetően az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig10 millió forintvissza nem térítendő támogatást kapnak, használt lakás vásárlására vagy annak felújítására, bővítésére. A Falusi CSOK-ot szinte valamennyi Pápa környéki faluban (Tapolcafő, Kéttornyúlak és Borsosgyőr közigazgatásilag Pápához tartozik, így ezeken a településrészeken nem) igénybe lehet venni, sőt a Pápától távolabb eső falvakban akár kizárólag a támogatásból (5 millió forint 3 gyermek esetén) is lehet vásárolni ingatlant, amelyet szintén a támogatásból (újabb 5 millió forint 3 gyermek esetén) fel lehet újítani (Minden 25 év alatti eltartott, tehát saját jövedelemmel nem rendelkező gyermek számít bele).

Bőven van választék

Az OTP Ingatlanpontos kollégák - az iroda bőséges kínálatából - mindenkinek segítenek kiválasztani a megfelelő új otthont, ha a támogatási összegeken túl szükség van hitel felvételére, annak ügyintézését is átvállalják, sőt, kedvezményes hiteleket is tudnak kínálni az ügyfeleknek.

Keresse fel bátran az OTP Ingatlanpont pápai irodáját! Pápa, Kossuth utca 2. (Griff udvar).

Győrffy Tamás 06 70 708 1049

Ifj. Győrffy Tamás 06 70 771 0065

Kozma Ármin 06 20 509 85 23

Molnár Márk 06 30 265 5725

Kovács Tamara 06 20 337 53 32

Takács Tünde 06 30 216 3973

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék