Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 10. 07:49, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

10 éve kómában fekvő nő szült gyereket

10 éve kómában fekvő nő szült gyereket

A rendőrség DNS-mintát vesz annak a phoenixi ápolóotthonnak az összes férfi alkalmazottjától, ahol egy több mint tíz éve kómában fekvő nő gyermeket hozott világra december 29-én, írja az MTI.

Az ápolóotthont működtető Hacienda HealthCare közleményben írta, hogy üdvözli az alkalmazottak DNS-vizsgálatát. "Folytatjuk együttműködésünket a phoenixi rendőrséggel és valamennyi nyomozó hatósággal, hogy kiderüljenek a tények ebben a mélyen megrázó és példátlan helyzetben."

Egy helyi híroldal jelentette először, hogy egy több mint 10 éve vegetatív állapotban lévő nő december 29-én kisfiút szült. A 29 éves nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja.

A közlemény szerint a nő a szülés idején is kómában volt. Az intézmény személyzete azt állítja, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt.

"A törzs nevében mélyen megrázott és megdöbbentett az, ahogyan tagunkkal bántak. Amikor egy szerettünknek palliatív ellátásra van szüksége, amikor ezek az emberek a leginkább sebezhetőek és leginkább függenek másoktól, megbízol a gondozóikban. Sajnos egyikük nem volt megbízható, és kihasználta a nő helyzetét. Remélem, igazságot fognak szolgáltatni", írta a törzs vezetője.

A nő családjának ügyvédje közölte, hogy felháborítja őket az, ahogyan lányukat gondozták, de közölték, a kisfiú egy szerető családba született, és gondjaikba veszik őt.

A hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons hétfőn lemondott az eset miatt.

Címkék: bulvár, kóma, szülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára