Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Február 11. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tíz hektáron égett a nádas Adorjánházánál

 Tíz hektáron égett a nádas Adorjánházánál

Tegnap a megye három pontján is szabadtéri tüzeket oltottak a tűzoltók és volt egy baleset is.

Egy hektáron égett a száraz fű, aljnövényzet a veszprémi Kisréti utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték az oltást. A tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre, két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két hektáron égett száraz fű, avar Jásd közelében. Pétfürdőről a hivatásos, Jásdról az önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Összeütközött két személyautó a Tapolcát és Gyulakeszit összekötő 7316-os út 11-12-es kilométere között. Az egyik jármű árokba hajtott, és az oldalára borult. A tapolcai önkormányzati tűzoltók az egyik autót áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Szemetet égettek egy berhidai, Ősi úti családi ház udvarán. A pétfürdői hivatásos tűzoltók felhívták az égetést végző ember figyelmét a tűzgyújtás és égetés szabályaira. A tulajdonos a tüzet eloltotta.

Gaz, avar, száraz fű és nádas égett Adorjánháza külterületén. Egy nehezen járható területen, négy nagyobb gócpontban, összesen tíz hektárra terjedtek ki a lángok, amelyeket a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három óra alatt fojtottak el vízsugarakkal és kéziszerszámokkal a pápai és a sárvári hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltók. A lángok lakóépületet nem veszélyeztettek, személyi sérülés nem történt.

(Fotók: Pápa HTP Forrás: Katasztrófavédelem)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.