Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 22. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: infocsajok

Botrányos életű divatdiktátorok

 Botrányos életű divatdiktátorok

Hiába hirdeti a divat a tökéletességet, azért néha a divatvilág sem mentes a botrányoktól és tragédiáktól.

A sajtótól volt hangos a napokban megjelent hír, miszerint börtön vár a Dolce & Gabbana divatház két tervező párosára Domenico Dolce és Stefano Gabbana-ra. A vádak szerint nagy mennyiségű bevételt nem jelentettek be, az adócsalást nagyon szigorúan büntetik, főleg külföldön. A bíróság 1év 8hónap büntetést szabott ki rájuk.

Az olasz designerek közt ők a legjobbak, nagyon egyedi a kollekciójuk és a legjobb minőséget használják fel az igazi csipkétől kezdve a kasmírig. Reméljük, hamar visszatérnek, hogy újabb káprázatos ruhakölteményekkel varázsolják el a márkához hű vevőiket.

Marc Jacobs más ötleteit nyúlja?

Nagy botrányt kavart egy magyar lány könyve és blogja amiben azt állítja, hogy Marc Jacobs a Louis Vuitton- ház kreatív igazgatója az ő ötleteit másolja már évek óta, ezeket nemcsak Louis Vuitton kampányhoz használja fel, hanem saját márkájához Marc by Marc Jacobhoz. A legújabb híresztelések arról szólnak, hogy hamarosan lejár a szerződése és lehet, hogy nem kötnek vele újabbat.

Esélyesnek tartják erre a posztra a Balenciaga volt kreatív igazgatóját Nicolas Ghesquiére-t. A Louis Vuittonnak már évek óta nagyon magas pozícióban elfoglalt helye van a divatban, egy új designer sok változást vihet bele a kollekciókban, remélhetőleg újabb sikeres évet zár majd az LVHM.

Antiszemitizmus a Diornál - John Galliano brit divattervező, aki évek óta Dior ház kreatív igazgatója valamint saját márkája, ami saját nevével fémjelzett szintén nagy népszerűségnek örvend.

2011-ben azonban fordult a kocka, amikor is egy francia kávézóban antiszemita megjegyzéseket tett egy párra, valamint nyilvánosságra került egy videó, amiben kijelentette, hogy szereti Hitlert.
A Diorház azonnali hatállyal menesztette. A sztárok közül is voltak, akik felszólaltak ez ügyben. Galliano bocsánatot kért antiszemita megnyilvánulásáért.

A vezeklésnek meglett az eredménye, a divatvilág kezd megbocsátani neki, és 2év után Oscar de la Renta stúdiójában kezdte el a tervezést újra. Talán tisztalappal kezdheti a tervezést és folytathatja a csodálatos kollekciók tervezését a Diornak.

Gianni Versace - a mester, aki korán távozott

A 70es években nagy népszerűségnek örvendett a Versace divatház, élén Gianni Versaceval. Sajnos nem sokáig élvezhette a sikert, ugyanis 1997-ben séta közben lelőtték. A céget mai napig húga Donatella Versace vezeti, valamint 50% tulajdoni résszel rendelkezik Donatella lánya Allegra Versace.

A divat a fényűzésről és az önkifejezésről szól, de akármennyire meseszerű és tökéletesnek tűnik, mégis tele van botrányokkal.

Friesz Andrea

Címkék: botrány, designerek, divat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.