Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Blog | Utazás

2016. Szeptember 06. 13:36, kedd

Repülős utazás 10.000 forintból - Lehetséges

Repülős utazás 10.000 forintból - Lehetséges

Szeretné kipróbálni a repülést, de elérhetetlennek tartja ezt az álmát? Pedig lehet, hogy olcsóbb, mint gondolná. 10.000 forintból elrepülhet egy európai nagyvárosba - segítünk, hogy hogyan!

Az ősz folyamán jelentősen leárazzák jegyeiket a különböző fapados légitársaságok. A legolcsóbb retúr jegyek hatezer forintból is kijönnek, de mennyi a végösszege egy ilyen kirándulásnak?

Több low-cost - a magyar köznyelvben - fapados társaság indít járatot Magyarországról, egyes európai városokba naponta többször is repülnek, így azt is megtehetjük, hogy reggel elutazunk, este meg haza, így megtakarítva a szállás költségét. Sokan úgy gondolják, ha már rászánták magukat az utazásra, akkor több napot töltenének az adott városban, vagy a környékén, de a szabadságok száma, vagy éppen a pénztárca vastagsága gyakran gátat szab ennek. Aki nem preferálja az egynapos utazásokat, az ugorjon a cikk végére, ahol számos hasznos oldalt ajánlunk egy-egy kirándulás megtervezéséhez, a többieknek pedig összefoglaljuk, milyen kiadásokkal kell számolni egy gyors feltöltődést garantáló európai kiruccanáshoz, illetve miként foglalhatjuk le magunknak az utat.

Több olyan oldal is létezik az interneten, ahol olcsó repülős utazásokat reklámoznak. Mivel ezek többnyire igen kedvező ajánlatok, gyorsan lecsapnak rá a szemfülesek, ezért érdemes magunknak felkutatni a legjobb árakat. Ehhez csupán néhány hasznos könyvjelzőre van szükség a böngészőnkben, sőt, egyes oldalakon e-mailben figyelmeztetnek, ha a kitűzött célállomásunkra olcsóbb a jegy.

Ha rákeresünk azokra az útvonalakra, ahol reggel és este is van gép Budapestről, illetve vissza, az alábbi városokat kapjuk: London, Milánó, Brüsszel, Eindhoven. A fapados társaságok többnyire a nagy városoktól távolabbi repülőtereket használják, innen még el kell jutni a központba, ezzel is számolni kell, amikor tervezünk.

Egy példán szemléltetve ez így néz ki. A legolcsóbb repülőjegy jelenleg Brüsszelbe érhető el a Wizzair jóvoltából (esetenként a Ryanairrel kombinálva), több őszi dátumra is csupán 6000 forintot kell fizetni az oda-vissza útért. Ha megelégszünk egy kisebb hátizsákkal, más költségünk nincs. A célállomásunktól délre található Charleroi-ba érkezünk, innen még el kell jutni a fővárosba. Időben foglalva (flibco.com) 10 euróból megúszhatjuk a transzfert a központba, rosszabb esetben ez az összeg 28 euró is lehet. A busz a Midi-pályaudvaron tesz le, innen gyalog is intézhetjük a városnézést. A repülő 6 óra 10 perckor indul Budapestről és két órás repülés után érkezik Brüsszelbe. A transzfer busz 30 percenként jár és közel egy óra az út, így legkésőbb 10 órakor már neki is vághatunk a város felfedezésének. Este 21 óra körül repülhetünk haza, ehhez érdemes 19 órára kiérni a repülőtérre, vagyis 17-18 óra környékén tanszferbuszra szállni a fővárosban, ami azt jelenti, hogy tisztán 7-8 óra áll rendelkezésünkre, hogy felkeressük a legfontosabb látnivalókat, igyunk egy belga sört, megkóstoljunk néhány gofrit és élményekkel gazdagodva utazzunk haza.

Mennyibe is kerül ez összesen? A repülőjegy tehát 6000 forint, a transzfer időben foglalva 3000 forint. Mivel a gépünk korán indul és későn ér haza, ezért szerencsés, ha autóval is rendelkezünk, vagy legalább egy fővárosban élő rokonnal, jó baráttal. A Pápa - Budapest útra körülbelül 10000 forintot számolhatunk, de ha többen utazunk egy autóval, máris barátságosabb a végösszeg.

Így azt kapjuk, hogy 10-15 ezer forintból megtapasztalhatjuk a repülés élményét, illetve megismerkedhetünk egy másik ország kultúrájával.
Ha Brüsszeltől tartunk, Eindhovenbe és Milánóba 9000 forintért is kaphatunk repülőjegyet. A transzfer előbbi esetében 7 euró, ami a 400 és 401-es számú helyi járatot jelenti és a menetidő mindössze 20 perc. Utóbbinál 16 eurótól válthatunk retúr transzfert például a Terravision oldalán, de a repülőtér itt is egy órányira van a központtól.

Említettük még Londont, szerencsés esetben ide is megcsíphetünk 9000 forintos jegyet, de többnyire drágábban érhető el. A repülőtéri transzferhez az easyBus oldalát kell felkeresni, időben foglalva 4 fonttól lefoglalhatjuk jegyünket.

Ha egy évben többször is repülnénk a Wizzairrel, érdemes kiváltani a Wizz Discont Club tagságot, erről részletesebben itt olvashat.

Összefoglalva, így szervezheti meg az utat:
A legolcsóbb jegy kiválasztása: azair.eu
Repülőjegy megvásárlása: pl. Wizzair, Ryanair
Repülőtéri transzfer: gyűjtő oldal itt, Brüsszel, Milánó, London, Eindhoven esetében a jegy a buszvezetőtől vásárolható
Felkészülés a látnivalókból: utazas-nyaralas.info
Mennyivel drágább az élet az adott városban: www.numbeo.com/cost-of-living/
Repülőtéri transzeferek a világ bármely pontján: www.toandfromtheairport.com, www.airportsineurope.com
A legjobb repülőjegy ajánlatok: mindenkiutazhat.hu, repjegyportal.hu, utazomajom.hu

8200.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!