Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 11. 07:13, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Zord időben, de meghitt hangulatban telt advent második vasárnapja

Zord időben, de meghitt hangulatban telt advent második vasárnapja

A Gyertyafényes Advent programsorozat részeként, a karácsonyi várakozás időszakának második vasárnapján a Református Gyülekezet tagjai tették meghitté a hangulatot a Fő téren.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal életre hívott adventi "flashmob" idén a nem éppen kedvező időjárási körülmények ellenére is sokakat megszólított. Ezúttal is mindenki vihetett inni -és ennivaló finomságokat, melyekkel megkínálhatta az arra járókat és a flashmob többi részvevőjét. A szívmelengető alkalomban ezúttal is tökéletesen megjelent a karácsony lényege.

A teák még gőzölögtek a kezekben, amikor felcsendült az Édenkert Pápai Református Óvoda apróságainak kedves előadása. Őket követte a PRIZ zenekar műsora, melyben bibliai igék és ifjúsági, karácsonyi énekek csendültek fel.

A városi adventi koszorú második gyertyáját ifj. Márkus Mihály református lelkész gyújtotta volna meg, ám a helyenként viharos erejű szélben erre kísérletet sem tett, a gyertya lángja csupán a lelkekben gyúlhatott fel ezúttal. A református lelkész az adventi várakozás időszaka kapcsán úgy fogalmazott, hogy a mai korban nem divat a várakozás. A fájdalomcsillapítónak is azonnal hatnia kell, nehéz a sorban állás a boltban, a hivatalokban. Egy bibliai történetet idézett Márkus Mihály, amint az őrök várták a reggelt, figyelték, mikor jelennek meg végre az első napsugarak az ég alján. - Így várjuk mi is a karácsonyt. Biztosak vagyunk abban, hogy eljön, de türelemmel várakoznunk kell rá. Az adventi várakozás nem más, mint várakozni arra, aki van, aki egyszer már eljött közénk, várakozni Jézus Krisztusra. Ma és az elkövetkező vasárnapokon is gyújtsuk meg az adventi koszorú gyertyáit és örüljünk annak, hogy Jézus Krisztus eljött hozzánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék