Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 27. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Lovászpatonán

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Lovászpatonán

A startmunka mintaprogram keretében létrejött beruházással munkahelyek jöttek létre és bevétel is termelődik a település számára.

A keddi átadóünnepségen Pintér Imre, Lovászpatona polgármestere felidézte, 2013 őszén csatlakozott a település a startmunka mintaprogramhoz. Az elmúlt években két nagy méretű fóliasátrat építettek, majd a termények számára raktárakat hoztak létre, a zöldségek mellett gombákat is termeszteni kezdtek. A fóliasátrak mellett felhúzott épületben zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet hoztak létre kazánházzal és hűtőkonténerrel. A jövőbeni tervekben egy bemutatóterem, egy gyógynövényszárító, valamint egy oktatóterem létrehozása szerepel az épület tetőterében - mondta el a polgármester köszönetet mondva a nyújtott támogatásokért.

A 75 millió forintos beruházást 48 millióval támogatta a Belügyminisztérium a start munka mintaprogramon keresztül, visszaforgattak 9 millió forint saját bevételt, továbbá az önkormányzat 17 millió forintot biztosított a fejlesztéshez. Megalakult egy helyi szociális szövetkezet, nyolc munkahelyet teremtve, melynek alapjait a feldolgozó megépítéséhez nyújtott támogatással a Belügyminisztérium, az OFA Nonprofit Kft. pedig a szövetkezet működését 60 millió forinttal támogatja. A gépek, berendezések nyagy része ebből a forrásból került beszerzésre, továbbá három évig ebből fizetik a dolgozók bérét és járulékait.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a kormány foglalkoztatáspolitikájáról beszélt megemlítve, hogy ennek eredményeként mára Pápán és Lovászpatonán is sikerült eljutni oda, hogy aki képes és szeretne dolgozni, az talál munkahelyet. Mint mondta, ehhez hozzájárult a kormány start munka programja és az a megközelítés, hogy segély helyett munkát kell adni az embereknek. Kovács Zoltán azt mondta, mára munkaerőhiány alakult ki az országban, ezért a cél az, hogy a közfoglalkoztatottak az elsődleges munkaerőpiacon tudjanak elhelyezkedni, ezt szolgálja a ma átadásra kerülő üzem is. - Az itt zaljó értékteremtő munka segíti a település jövedelmezőségét, jövedelmet biztosít az itt dolgozóknak, ráadásul a helyi őstermelőknek a feldolgozás szempontjából piacot is biztosít - fogalmazott az államtitkár.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője azt mondta, hogy a Lovászpatonán 2013-ban megkezdett út még nem ért véget, a település példaértékű összefogásából létrejött szociális szövetkezet eredményes munkát fog végezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.