Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 26. 12:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vona Gábor: Aki változást akar, szavazzon Töreki Milánra

Vona Gábor: Aki változást akar, szavazzon Töreki Milánra

Pápán tartott utcafórumot a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnökjelölje. Vona Gábor hangsúlyozta, a Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt a pápai körzetben.

Az áruháznál megtartott fórumon Töreki Milán országgyűlési képviselőjelölt köszöntötte a jelenlévőket és Vona Gábort. – Köszöntöm abban a városban, ahol gimnáziumokban télvíz idején kabátban kell, hogy üldögéljenek a diákok. Abban a városban, melynek híres kórházából mára csak egy siralomház maradt. Abban a városban, amely nem is olyan régen a polgári és szellemi élet egyik pezsgő központja volt, jelenleg egy félelemre és gyűlöletre építő városvezetés ural. Köszöntöm elnök urat abban a városban, amely április 8-án helyt fog állni és el fogja zavarni a narancsos hatalmat – fogalmazott Töreki Milán.

Vona Gábor bevezetőjében azt hangsúlyozta, hogy azért tartanak utcafórumokat országszerte, mivel azt akarják ezzel üzenni, hogy van egy párt ma Magyarországon, amelynek nincs félni és titkolni valója és egyúttal kíváncsiak minden polgár véleményére. – Egy politikus akkor bukott meg igazán, amikor nem mer az emberek közé menni. Orbán Viktor nem április 8-án fog megbukni, már régen megbukott – hangsúlyozta a pártelnök.

Az áprilisi választásokkal kapcsolatban a miniszterelnökjelölt azt mondta, hogy nem négy évre születik döntés, hanem két generáció sorsa fog eldőlni. – Sok százezer ember számára az a tét, hogy a hazájában marad-e, vagy sem. Közös érdek a változás, itt helyben is. Töreki Milán a legesélyesebb ellenzéki jelölt a pápai központú választókerületben, ezért aki nem a Jobbikra és a Jobbik jelöltjére szavaz, annak a voksa elveszik – mondta Vona Gábor mindenkit arra kérve, hogy menjen el szavazni és nyilvánítsa ki a véleményét, hiszen többségben vannak ma Magyarországon azok, akik kormányváltást szeretnének.

Vona Gábor pártja választási programjának ismertetése előtt megjegyezte, sajnálatos módon nem a pártok programjairól szól a választási kampány, sokkal inkább a mocskolódásról, a karaktergyilkosságokról, a fenyegetőzésről és ez szerinte a kormánypárt hibája. – Nem vagyok homoszexuális, nem akarom a nyugdíjas embereket bántani, nem vagyok Allah imádó, sem terrorista. Egyszerűen a Jobbik miniszterelnökjelöltje vagyok és azt szeretném, ha ez az ország sikeres és boldog lenne, Orbán Viktor nélkül – fogalmazott Vona Gábor.

A magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel - címet viselő programról elmondta, meg akarják védeni az országot minden rá leselkedő veszélytől és nem akarják lebontani a kerítést, sőt önálló határőrséget állítanának fel. Azt mondta, nemcsak a Soros-tervtől, de az Orbán-tervtől is meg akarják védeni az országot. Szerinte a választás legnagyobb tétje nem a bevándorláshoz, hanem a kivándorláshoz kapcsolódik. - A fiatalok és egyre inkább a középkorosztály is úgy érzi, hogy nincs előtte perspektíva Magyarországon. Hogy ebben az országban tisztességgel és becsülettel nem lehet érvényesülni – hangsúlyozta a miniszterelnökjelölt hozzátéve, valódi otthonteremtési támogatást és bérlakásépítési programot indítanának a fiataloknak, hiszen véleménye szerint a CSOK-ot a fiatalok szűk rétege tudja csak kihasználni.

A program ismertetésekor elhangzott, a nyugdíjak emelését nem az általános inflációhoz, hanem a nyugdíjaskosárba tartozó termékek árnövekedéséhez kapcsolnák, illetve differenciáltan emelnék az ellátást, a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét kiterjesztenék a férfiakra is.

Vona Gábor szerint a politikának háttrébb kellene vonulnia az emberek életéből és át kellene adnia a területet a szakpolitikának. Sajnálatosnak nevezte, hogy az embereknek a politikáról a lopás, a hazudozás és a korrupció jut eszébe. Hangsúlyozta, a Jobbik keze tiszta és ez nem azért van így, mert ellenzékben van. Azt mondta, hogy korábban minden párt, amely később hatalomra került, ellenzékben is lopott. A jelölt hosszasan sorolta a kormány korrupciógyanús ügyeit. – Magyarországot szétlopták, elszámoltatásra van szükség. El kell töröli a képviselők mentelmi jogát, csakúgy, mint az elévülési időt. Fel kell oldani a titkosításokat, román mintára be kell vezetni a korrupcióellenes ügyészséget és csatlakozni kell az európai ügyészséghez, hisz attól csak az fél, akinek félnivalója van – sorolta a korrupció felszámolását célzó elképzeléseit Vona Gábor.

Az utcafórum az érdeklődők kérdéseivel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.