Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 28. 07:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Veszprém Megyei Príma Díjra jelölték a pápai fúvósok karnagyát

Veszprém Megyei Príma Díjra jelölték a pápai fúvósok karnagyát

Mutatjuk, hogyan tud szavazni Horváth Adriánra!

A Vállakozók Országos Szövetségének Veszprém Megyei Szervezete immár 12. alkalommal ítéli oda a Veszprém Megyei Príma Díjakat a megye kiemelkedő alkotóinak, művészeinek, tudósainak, sportolóinak, a közművelődésben fontos szerepet játszó szakembereknek. Idén a jelöltek közt ott van Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya is.

Horváth Adrián sok éven át volt a Légierő Zenekar tagja, 2007-2011-ig karmester-helyettese is. Munka mellett is folyamatosan képezte magát, több diplomát is szerzett, egyetemi végzettségének köszönhetően oktat is, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanára, zeneismeretet és kreatív zenét tanít. A diákok egyik kedvenc pedagógusa, már az intézménybe kerülése utáni első évben ő lett az "Év tanára" az iskolában.

Pápán legtöbben karnagyként ismerik. A város szeretett, köztiszteletnek örvendő fúvószenekarát vezényli immár 2008 óta. A banda legnépszerűbb koncertjei a teltházas újévi showműsorok. Ezek nemcsak a közönség tetszését nyerik el évről évre, hanem a szakmáét is. Pápa Város Fúvószenekara Horváth Adrián vezetésével 2015-ben szórakoztató show kategóriában nyerte el az amatőr zenekarok legmagasabb, "C" szintű arany minősítését és ezt a bravúrt 2016-ban is megismételték, koncertfúvós kategóriában. A nyár kiemelkedő kulturális eseménye volt az általuk szervezett nemzetközi fúvósfesztivál.

Horváth Adriánnak sokat köszönhet a város azért is, mert folyamatosan kutatja a helyi zenei élet múltját, s publikálja is eredményeit. Könyvet írt Gáty Zoltánról, a református kollégium tanáráról, és a helyi fúvószenei élet történetét is feldolgozta Két évszázad fúvószenéje Pápán című kötetében. S idejéből jut még zeneszerzésre, hangszerelésre is. Több nagyobb Gáty-emlékkoncert szervezésében is részt vett, ő hangszerelte például a zongoraletétben megmaradt Gáty-indulókat, de fúvószenekar is neki köszönheti a darabok átiratait.

A Veszprém Megyei Príma Díjra a jelöltek közül hármat a kuratórium, egyet pedig a megye lakossága választ. Szavazni telefonon, smsben, levélben és online is lehet. Voksolni október 2-ig lehet ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.