Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Május 03. 18:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Veszeli Tamás lett az év tűzoltója Pápán

Veszeli Tamás lett az év tűzoltója Pápán

Szent Flórián napján több programmal ünnepeltek a lánglovagok. A pápaiak közül nyolc tűzoltó is kitüntetést vehetett át a tűzoltók védőszentjének ünnepén.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlés keretében tüntette ki Szent Flórián nap alkalmából az év tűzoltóját. Az ünnepélyen a megye tűzoltóinak példamutató munkáját díjazták. A pápai lánglovagok közül Imre István és Bódai Péter igazgatói emléktárgy jutalolomban részesültek, Csöngei István a tűzoltószövetségtől Veszprém megye tűzvédelméért ezüst fokozatot kapott, Tarló Csaba, Süle Zsolt, valamint Tompa Károly pedig a Pápa és Környéke 105 Közalapítvány részéről pénzjutalomban részesült. Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője tűzoltósági tanácsosi címet kapott Veszprémben.

Pápán az év tűzoltója kitüntetést Veszeli Tamás tűzoltó főhadnagy vehette át. A városi elismerést a pápai kirendeltség elöljáróinak javaslata alapján dr. Áldozó Tamás polgármestertől vehette át Veszeli Tamás. A főhadnagy azt mondta, nagyon örül a kitüntetésnek, ilyen fontos elismerésben a tűzoltó pályafutása során talán csak egyszer részesülhet. Veszeli Tamás 2006-ban szerelt fel, négy évig gépkocsivezetőként szolgált, majd a tiszti iskola elvégzése után 2011-től rajparancsnokként tevékenykedik. A többi beosztott tűzoltóhoz hasonlóan ő is kivonul a különböző káresetekhez, annyi különbséggel, hogy ő az irányításban vesz részt. Szolgálatából az egységes munkavégzést, a pontosságot és a katonás fegyelmet emelte ki. Úgy fogalmazott, Pápán nagyon jó csapat alakult ki a tűzoltóságon és nagyon szereti az általa választott hivatást.

A Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a délelőtt folyamán - a hagyományokhoz hűen - kihelyezett véradást tartottak, melyen több mint 20 tűzoltó adott vért. Délután került sor a Szent István úti Szent Flórián szobor koszorúzására. Az emlékezés koszorúját Unger Tamás alpolgármster helyezte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.