Városlista
2017. június 24, szombat - Iván

Hírek

2016. Március 12. 19:57, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Venczel ötöt vágott - Simán győzött a Perutz

Venczel ötöt vágott - Simán győzött a Perutz

A Balatonalmádi elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is kilenc gólt láthatott a pápai publikum, most azonban nem egy, hanem öt találat lett a két csapat közötti különbség.

A 18 csapatos megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 15. helyezettjét, Sümeget látta vendégül a Perutz FC. A pontvadászat 20. játéknapját bizakodva várhatták Marton Miklós tanítványai, hiszen a csapat idei mindkét találkozóját megnyerte, sőt múlt héten Herenden már a Balatonalmádi elleni produkcióhoz képest az elmondások alapján javuló játékot láthattunk a csapattól - írja a papa-ma.hu.

A Perutz szép sorozatot igyekezett folytatni, hiszen a kezdő sípszót megelőzően már kilenc veretlen találkozónál tartott, melyből nyolcat meg is nyert. A sümegiek az idénynyitón Tapolca legyőzésével egy hét meccs óta tartó nyeretlenségi szériát zártak le, ennek ellenére az előző körben 2-1-re alulmaradtak Balatonalmádival szemben. Két változás volt a kezdőben hazai oldalon az elmúlt héthez képest, a mieink a Simon – Németh M. Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi, Somogyi, Palkovics, Mészáros – Venczel, Nagy P. összeállításban sorakoztak fel a drukkerek köszöntéséhez.

Az első perctől kapuja elé szegezte a Sümeget a Perutz, sorra alakították ki az ígéretes lehetőségeket. A Balatonalmádi ellen látottakhoz hasonlóan hamar előnybe került a hazai gárda, a hetedik percben Nagy Péter beadását Palkovics bólintotta a kapura, melyet Szalai még bravúrral védett, a kipattanót viszont Venczel közelről a hálóba pofozta 1-0. Két perccel később Falati próbálkozásánál Simon lábbal mentett, majd fél óra játék után Venczel lépett ki a leshatáron, elhúzta a vendég portás mellett a labdát, kissé kisodródva még kapura tudott lőni, de a visszaérő Kenyeresben elakadt a labda, ez volt az első félidő utolsó fontos momentuma.

Fordulás után - ahogy mondani szokták - kinyílt a gólzsák, Somogyi próbálkozásánál még megmentette a vendégeket az oldalháló, három perccel később azonban már nem volt ilyen szerencséjük: Palkovics passzával remekül fordult le emberéről Venczel, aki az ötös sarkáról a hosszúba bombázott 2-0. Négy perc sem telt el, és jött a következő Perutz gól, Györkös végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkától nem messze, a betett labdát Kovács lépte át, amibe így pont bele tudta tenni a lábát Somogyi Richárd, a kapusnak esélye sem volt 3-0. Újabb tíz minutum leforgása után megint Venczel fogadhatta a gratulációkat, egy vendég szabadrúgás után Iványi szabadított fel, majd a hazaiak támadója a félpályáról egészen a tizenhatoson belülre vezette a labdát, és az ötös sarkáról a jobb alsóba gurított 4-0. Öt perccel később némiképp váratlanul szépített a Sümeg, húsz méterről Rédei pókhálózta ki a jobb felsőt 4-1. Még abban a percben – ki más, mint Venczel – visszaállította a négygólos különbséget, Orovecz labdaszerzése után Nagy húzta meg a jobb oldalon, majd az alapvonalról középre tálalt, ahol Venczel közelről a hálóba passzolt 5-1. A 79. percben Kovács Szabolcs megszerezte első találatát Perutz mezben, a védő Iványi szögletét csúsztatta a rövidbe 6-1. A 87. percben feltette a koronát aznapi teljesítményére Venczel Zoltán, aki Iványi beadását öt méterről fejelte a kapuba, ez volt a házi gólkirály ötödik gólja a találkozón (7-1). Nem volt azonban még vége a gólfesztiválnak, ugyanis a 92. percben Csertán sarokrúgását Bartha bólintotta a hosszún a kapuba, ezzel alakult ki a 7-2-es hazai siker. A Perutz FC még ilyen arányban is megérdemelten nyert, Venczel Zoltán pedig már 25 gólnál jár a bajnokságban, a tavaszi három meccsen pedig tíz gólt termelt.

Pápai Perutz FC – Sümeg 7-2 (1-0) Gsz.: Venczel 5, Somogyi, Kovács ill. Rédei, Bartha

Marton Miklós: Ilyen nagyarányú győzelemre nem számítottam, de örülök, hogy hazai pályán ismét sok gólt tudtunk szerezni. Bosszant a két bekapott gól, de az előrejátékunk ma működött, a széleken jól meg tudtuk húzni a labdát, és a második félidőben a beadások is pontosak voltak. Örülök, hogy játékban is látszik a fejlődés, a második játékrészre lehet építeni, de a játék gyorsaságán még dolgoznunk kell.

Pápai Perutz FC: Simon – Németh M. (’70 Orovecz), Kovács, Erdősi, Orovecz – Iványi, Somogyi, Palkovics (’70 Páli), Mészáros – Venczel, Nagy P. (’77 Véber)

Sümeg: Szalai – Kenyeres, Hegedűs, Markó (’72 Bencze), Rédei – Ivanics, Tombor (’72 Vető), Lázár (’68 Papp) Falati – Cseh (’72 Bartha), Kiss (’63 Csertán)

A Perutz FC március 19-én 15 órai kezdéssel ismét hazai pályán játszik, ellenfelük Csetény alakulata lesz.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2017. Június 08. 13:12, csütörtök | Helyi sport

A bajnok Perutz FC sportmenedzsere és csapatkapitánya volt a DIGI Sport vendége

Glatz Lajos, a Pápai Perutz FC sportmenedzsere és Somogyi Richárd csapatkapitány volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

2017. Május 28. 20:35, vasárnap | Helyi sport

Eldőlt! Bajnok a Perutz!

Idegenbeli 8:0-ás győzelemmel vált biztossá, hogy a 2016-17-es Veszprém megyei első osztályú bajnokságot megnyerte a pápai Perutz Fc. Az utolsó hazai mérkőzés igazi gálameccsnek ígérkezik, bajnokavatóval!

2017. Május 20. 20:41, szombat | Helyi sport

Botlott a Füred, jövő héten már bajnok lehet a Perutz

A Perutz magabiztos játékkal, 5:0-al küldte haza a vendég ajkaiakat, míg a közvetlen rivális Balatonfüred gárdája nem bírt a Tihannyal. A pápaiak előnye négy pontra nőtt két fordulóval a bajnokság vége előtt.

2017. Május 16. 09:04, kedd | Helyi sport

Hatalmas csata a második mérkőzésen is

A párharc állása 1-1, a harmadik mérkőzést 21-én vasárnap rendezik Békésen.