Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 07. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Több mint tízezer árvácskát, örökzöldeket, évelő növényeket és fákat is ültetnek városszerte.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a nyári virágok eltávolítása már mindenütt megtörtént, elvégezték a talajjavítási munkálatokat és a legtöbb helyen már a télálló virágokat is elültették. 10.500 árvácskát helyeznek el, csakúgy, mint tavaly. Idén is a frekventáltabb helyekre összpontosítanak, mivel majdnem háromszor ennyi virág díszeleg a városban a nyári időszakban, így a kevésbé frekventált helyekre nem kerülnek télálló virágok.

A tavasszal kialakított új virágágyások is most nyerik el végleges formájukat, köztük a Vízmű utcában. - Elindultunk abba az irányba, hogy az egynyári virágok számát csökkentjük és azokat örökzölddel és talajtakaró rózsákkal, egyéb évelő növényekkel pótoljuk. Ez ugyan rövid távon nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de hosszabb távon csak szinten kell majd tartani ezeket az ágyásokat - mondta el az igazgató hozzátéve.

Ősszel a fák gondozását is végzik, összegyűjtötték azokat az egyedeket, amelyeket lakossági, vagy önkormányzati igény alapján ki kell vágni. A tegnapi napon a tűzoltóság segítségével a Kisfaludy utcában vágtak ki öreg, beteg és túlnőtt platánokat. A facsemeték első ütemével végeztek, ezek jórészt pótlásokat jelentettek. Összesen negyven facsemetét ültetnek el a következő hetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.