Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. November 07. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Több mint tízezer árvácskát, örökzöldeket, évelő növényeket és fákat is ültetnek városszerte.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a nyári virágok eltávolítása már mindenütt megtörtént, elvégezték a talajjavítási munkálatokat és a legtöbb helyen már a télálló virágokat is elültették. 10.500 árvácskát helyeznek el, csakúgy, mint tavaly. Idén is a frekventáltabb helyekre összpontosítanak, mivel majdnem háromszor ennyi virág díszeleg a városban a nyári időszakban, így a kevésbé frekventált helyekre nem kerülnek télálló virágok.

A tavasszal kialakított új virágágyások is most nyerik el végleges formájukat, köztük a Vízmű utcában. - Elindultunk abba az irányba, hogy az egynyári virágok számát csökkentjük és azokat örökzölddel és talajtakaró rózsákkal, egyéb évelő növényekkel pótoljuk. Ez ugyan rövid távon nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de hosszabb távon csak szinten kell majd tartani ezeket az ágyásokat - mondta el az igazgató hozzátéve.

Ősszel a fák gondozását is végzik, összegyűjtötték azokat az egyedeket, amelyeket lakossági, vagy önkormányzati igény alapján ki kell vágni. A tegnapi napon a tűzoltóság segítségével a Kisfaludy utcában vágtak ki öreg, beteg és túlnőtt platánokat. A facsemeték első ütemével végeztek, ezek jórészt pótlásokat jelentettek. Összesen negyven facsemetét ültetnek el a következő hetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 20:46, vasárnap | Helyi

Megvan az első idei Perutz győzelem!

Nem indult jól a 2019-es esztendő a pápai csapat számára, de úgy tűnik, az edzőváltás jót tett a játékosoknak. Lengyel Ferenc irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Perutz FC.

2019. Április 20. 19:25, szombat | Helyi

Nem sikerült a bravúr

Az NB1/B-s bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta a Concordia Motax KC.

2019. Április 19. 14:21, péntek | Helyi

Az aljnövényzet égett a Vasút utca végén

Olvasónk tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és hamar eloltották a lángokat.

2019. Április 19. 13:29, péntek | Helyi

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.