Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. November 07. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Több mint tízezer árvácskát, örökzöldeket, évelő növényeket és fákat is ültetnek városszerte.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a nyári virágok eltávolítása már mindenütt megtörtént, elvégezték a talajjavítási munkálatokat és a legtöbb helyen már a télálló virágokat is elültették. 10.500 árvácskát helyeznek el, csakúgy, mint tavaly. Idén is a frekventáltabb helyekre összpontosítanak, mivel majdnem háromszor ennyi virág díszeleg a városban a nyári időszakban, így a kevésbé frekventált helyekre nem kerülnek télálló virágok.

A tavasszal kialakított új virágágyások is most nyerik el végleges formájukat, köztük a Vízmű utcában. - Elindultunk abba az irányba, hogy az egynyári virágok számát csökkentjük és azokat örökzölddel és talajtakaró rózsákkal, egyéb évelő növényekkel pótoljuk. Ez ugyan rövid távon nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de hosszabb távon csak szinten kell majd tartani ezeket az ágyásokat - mondta el az igazgató hozzátéve.

Ősszel a fák gondozását is végzik, összegyűjtötték azokat az egyedeket, amelyeket lakossági, vagy önkormányzati igény alapján ki kell vágni. A tegnapi napon a tűzoltóság segítségével a Kisfaludy utcában vágtak ki öreg, beteg és túlnőtt platánokat. A facsemeték első ütemével végeztek, ezek jórészt pótlásokat jelentettek. Összesen negyven facsemetét ültetnek el a következő hetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.