Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. November 07. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Végzi az őszi munkálatokat a Városgondnokság

Több mint tízezer árvácskát, örökzöldeket, évelő növényeket és fákat is ültetnek városszerte.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a nyári virágok eltávolítása már mindenütt megtörtént, elvégezték a talajjavítási munkálatokat és a legtöbb helyen már a télálló virágokat is elültették. 10.500 árvácskát helyeznek el, csakúgy, mint tavaly. Idén is a frekventáltabb helyekre összpontosítanak, mivel majdnem háromszor ennyi virág díszeleg a városban a nyári időszakban, így a kevésbé frekventált helyekre nem kerülnek télálló virágok.

A tavasszal kialakított új virágágyások is most nyerik el végleges formájukat, köztük a Vízmű utcában. - Elindultunk abba az irányba, hogy az egynyári virágok számát csökkentjük és azokat örökzölddel és talajtakaró rózsákkal, egyéb évelő növényekkel pótoljuk. Ez ugyan rövid távon nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de hosszabb távon csak szinten kell majd tartani ezeket az ágyásokat - mondta el az igazgató hozzátéve.

Ősszel a fák gondozását is végzik, összegyűjtötték azokat az egyedeket, amelyeket lakossági, vagy önkormányzati igény alapján ki kell vágni. A tegnapi napon a tűzoltóság segítségével a Kisfaludy utcában vágtak ki öreg, beteg és túlnőtt platánokat. A facsemeték első ütemével végeztek, ezek jórészt pótlásokat jelentettek. Összesen negyven facsemetét ültetnek el a következő hetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 15:55, szombat | Helyi

Edzőmeccsen találkozott a Perutz és az ETO

A Perutz FC csapata felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott az NB II-es pontvadászat 10. helyén álló WKW ETO FC Győr gárdájától.

2019. Január 18. 10:41, péntek | Helyi

Késsel a kezében próbálta meg kirabolni az egyik pápai dohányboltot egy maszkos nő

A Pápai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2019. Január 18. 09:02, péntek | Helyi

Meghaladja az országos átlagot a pápai vásárlóerő

A Pápai Polgári Kör januári rendezvénye Projekt Partyval kezdődött, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester egy friss kutatás eredményeit is ismertette a hallgatósággal.

2019. Január 17. 12:42, csütörtök | Helyi

Hat baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2019. január 7. és 2019. január 13. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.