Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 22. 08:58, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái

Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái

A mozgássérült parkoló kialakításával befejeződtek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkái.

A mozgássérült parkoló kialakításával befejeződtek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkái, a projektzárásig adminisztrációs és pénzügyi feladatokat kell még elvégezni - közölte a mai sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester a felújított épületegyüttesben, ahol felnőtt háziorvosi körzet, gyermekorvosi körzet és védőnői szolgálat működik.
-2017 szeptemberében kezdtük meg a rendelő átalakítását. Ez volt az első olyan projekt, aminek megkezdődött a kivitelezése. A projekt nagysága miatt viszonylag gyorsan elkészültek a munkák és március elején a felújított rendelőket át tudtuk adni az egészségügyi szolgáltatóknak. Egy projektelem maradt hátra, a mozgáskorlátozott parkoló kialakítása, de május végére ez is elkészült, és már csak az adminisztrációs és pénzügyi lezárás van hátra, így ez a projekt lesz az első, amit befejezünk - tájékoztatott.

Az épület korszerűsítése során kisebb belső átalakításokat végeztek a helykihasználás optimalizálására, rendezték a helyiségkapcsolatokat, pótolták a korábban hiányzó funkciókat. Ezek az átalakítások belső válaszfalak építésével, illetve a meglévő teherhordó falakon nyílásbontással valósultak meg. A további hiányzó helyiségek pótlása céljából az épület előtti fedett, nyitott közlekedő részben beépült, az épület alapterülete 20,0 m2-rel megnőtt, a bővítményben mozgássérült WC és gyermekkocsi tároló létesült. A fejlesztés során az épület határoló falait és a zárófödémet hőszigetelték, az elavult nyílászárókat korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókra cserélték. Az átalakítással érintett helyiségek új burkolatot kaptak. Az épület belső elektromos hálózatát felújították, a régi gázkazánt új, lényegesen jobb hatásfokkal működő kondenzációs gázkazánra cserélték. Ezekkel a beruházási elemekkel csökken az épület fenntartási költsége. Az épületbelsőt kifestették, a rendelő körül új járda és egy mozgássérült parkoló épült.

A városvezető a sajtótájékoztatón kiemelte, a projekt egy mozgáskorlátozott parkoló kialakítását tartalmazta, de a város további környezetrendezést is tervez.
-Most mindenki számára érthető vált, miért beszéltünk arról, hogy ezekhez a projektekhez kísérőberuházások szükségesek. Látszik, hogy a rendelő előtt van egy kőburkolatos parkolóhely, mellette kétoldalt pedig murvás, poros a terület. Ahogy ígértük, számunkra ez a beruházás akkor lesz teljes és akkor fog véget érni, ha az épület környezetét is rendezni tudjuk, további parkolók megépítésével.
Hogy ez utóbbi munkák mikor készülhetnek el, az attól függ, hogy a kormánytól mikor kapja meg a város a jóváhagyást hitelfelvételi kérelmére, hiszen az a beruházás hitelből valósul meg.

A márciusban átadott épületegyüttes első tapasztalatairól Újváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója, nyilatkozott. Mint mondta, az épület szigetelése hozta a legnagyobb változást, hiszen most kellemes hőmérsékletben várakoznak a betegek és dolgoznak az orvosok, védőnők. A rendelők és várók komfortkörülményei jelentősen javultak és megszépültek.
-A pályázat keretében új eszközöket és bútorokat is vásárolhattunk, a váróhelyiségekben új padokat helyeztünk el, a rendelőkben egyedi, méretre gyártott munkaasztalokat készíttettünk, új szekrényeket vásároltunk a hatalmas mennyiségű iratanyagnak. Fontos, hogy egy pihenőteret is ki tudtunk alakítani az itt dolgozók számára, ez is javítja a munkakörülményeket.

A 60 millió forintos projekt hivatalosan ez év augusztus 31-én zárul - tudtuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.