Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 11. 14:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vaszaron folytatódik a Házhoz megyünk - elnevezésű rendőrségi akció

Vaszaron folytatódik a Házhoz megyünk - elnevezésű rendőrségi akció

Veszprém megyében a bűnmegelőzési előadók előre meghirdetett helyszíneken tájékoztató rendezvényeket szerveznek a lakosság szubjektív közbiztonság érzetének növelése céljából.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” - a rendőrség megelőző vagyonvédelmi programja- 2018 márciusától az év végéig folytatódik Veszprém megyében is.
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. szeptember 12-én Vaszaron várjákazérdeklődőket.
A rendőrök délelőtt a helyi Ihász Gábor Általános Iskola diákjainak tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat, valamint a BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs rendszerben rögzítik a diákok és pedagógusok kerékpárjait. Az iskola udvarán 10 órától 11 óráig információs ponttal várják a település lakosait, ahol az érdeklődők számára hasznos prevenciós tanácsokkal szolgálnak, és bűnmegelőzési kiadványokat adnak át. A helyszínen igényelhető speciális, az érdeklődő lakóhelyére vonatkozó egyéni vagyonvédelmi tanácsadás is, amely – elérhetőség meghagyása esetén – egy későbbi, előre egyeztetett időpontban szakemberek segítségével valósul meg.
A program részeként 17 órától Vaszaron, a Polgármesteri Hivatalban tart bűnmegelőzési lakossági fórumot a helyi körzeti megbízott, ahol többek között a besurranások, a betöréses lopások, az idősek sérelmére elkövetett trükkös csalások megelőzési lehetőségeiről, a termékbemutatóknak álcázott ingyenes egészségügyi állapotfelmérések veszélyeiről, valamint az otthonok védelmét szolgáló vagyonvédelmi eszközökről kaphatnak tájékoztatást a megjelentek.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.